VVG JO19-2 zet achterstand in laatste kwartier om en wint bij SDOUC

Afgelopen zaterdag stond voor VVG JO19-2 de 6de competitiewedstrijd op het programma, ditmaal was SDOUC JO19-2 de tegenstander. VVG moest winnen bij de nummer 6 van de competitie om nog zicht te houden op het kampioenschap. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden.

Het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. SDOUC was vooral op het middenveld de baas maar kon in de aanval nog niks klaarspelen, terwijl VVG moeite had om op een matig veld goed te kunnen combineren. Na een halfuur kreeg Bram de eerste grote kans maar hij stuitte op de doelman die snel zijn doel was uitgekomen. Daarna had VVG een penalty moeten hebben toen Bram neergehaald werd in het strafschopgebied maar de scheids had hier geen zin in en gaf een corner. Uit die corner ging het mis voor VVG. SDOUC kwam er in de counter razendsnel uit en daardoor kon de rechtsbuiten een prima voorzet geven die binnen werd gekopt door de spits waardoor VVG op een 1-0 achterstand kwam. Echter had diezelfde rechtsbuiten een duidelijke overtreding gemaakt op Tom maar ook ditmaal vond de scheids het niet nodig om te fluiten. 5 minuten later was het rust en keek VVG tegen een 1-0 achterstand aan.

In de tweede helft ging VVG fel van start ditmaal werden de duels op het middenveld wel gewonnen en SDOUC ging steeds verder teruglopen. Echter kon VVG niet veel kansen creëren en hield het bij afstandsschoten die meestal naast of over vlogen. VVG hield echter de druk vol op de verdediging van SDOUC en combineerde er op los. Voorin kon SDOUC niks meer klaarspelen doordat VVG goed stond te verdedigen. Het enige wat miste was een goal voor VVG en in het laatste kwartier was het eindelijk zover. Wessel gaf een goede pass in de diepte op Zenna die 1 op 1 geen fout maakte en de bal over de keeper lobde en daarmee de gelijkmaker scoorde. Na de 1-1 ging VVG nog meer aanvallen wat 10 minuten later resulteerde in de 1-2. Bram gaf een goede voorzet en Yoran die compleet vrijstond kon de bal in een leeg doel tikken. Er waren nog maar 5 minuten te spelen na deze goal echter vond de scheids dat er nog wel 10 minuten bij kon. VVG stond onder druk en moest alles op alles zetten om de voorsprong te verdedigen. De 1-3 kwam dus als een bevrijdend doelpunt toen Sem na een ingooi de bal twee keer hoog hield en daarna met een volley de bal snoeihard in de hoek schoot. De scheids floot hierna gelijk voor het einde van de wedstrijd waardoor VVG met een 1-3 overwinning naar huis kon.

VVG blijft met deze overwinning op de 2e plaats in de competitie staan en zal het volgende week zaterdag opnemen tegen nummer 9, Silvolde

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1