VVG zet ongeslagen reeks voort tegen Dinxperlo

Op zondag 10 februari stond de eerste competitiewedstrijd in de 4e klasse C na de winterstop weer op het programma. Op sportpark De Pol nam de ongeslagen koploper het op tegen Dinxperlo, waarvan in de eerste helft van de competitie met 0-3 werd gewonnen. Opvallende wijziging in het elftal van Krabbenborg was doelman Daan de Kater. Hij nam de plek van Jimmy van Santen over die in de winterstop ongelukkig zijn kuitbeen brak. Na een goed winterprogramma, met overwinningen op SC Varsseveld en DCS en een gelijk spel tegen VV VIOD, is het zaak voor de Gaanderense equipe om ook de eerste wedstrijd na de winsterstop winnend af te sluiten. Balsponsor voor deze wedstrijd was Helsu food ingredients, waarvoor dank.

De weergoden lieten het eindelijk weer toe om te spelen en om 14:00 werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. Al vroeg opende VVG’25 de score. Na een goede corner was het Marvin Philipsen die de bal binnenkopte en de stand op [1-0] zette. Een comfortabel begin voor de koploper, maar dit resulteerde niet in een makkelijke middag. Dinxperlo liet zien over een voetballende ploeg te beschikken en was zeker niet de mindere partij van de twee. Het verdere verloop van de eerst helft was rommelig en voor de neutrale kijker misschien niet de leukste wedstrijd van het seizoen. Toch heerste er een bepaalde spanning in de lucht waardoor de wedstrijd enigszins aantrekkelijk bleef. Echt grote kansen bleven uit en beide ploegen gingen met [1-0] de rust in.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Dinxperlo nam het initiatief maar echt gevaarlijk werd het niet. Er ontstonden een aantal kleine kansjes maar voor zowel de thuis als de uitploeg resulteerde dit niet in een noemenswaardig moment. Er veranderde niets meer aan de stand en zo won VVG’25 ook de 12e wedstrijd op rij in de competitie en staat het nog altijd bovenaan met de volle buit.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen MEC op sportpark Den Tappen op het programma. De weg naar het kampioenschap is nog lang, maar de ploeg zal met de volste vertrouwen afrijzen naar MEC om ook de 13e wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten.

Rest mij nog onze supporters te bedanken en hopelijk zien we elkaar volgende week bij MEC.