Nieuws

VVG’25 1 boekt belangrijke overwinning op DVC’26 1

Op zondag 6 maart 2022 namen de Gaandernaren het in Didam op tegen de gastheren van DVC’26. Gezien de ranglijst een belangrijke wedstrijd voor beide partijen. Bij winst voor VVG zou de ploeg over DVC heen klimmen, anderzijds zou DVC bij winst afstand nemen van de middenmoot en zich in de subtop nestelen.

Op een zonovergoten maar koud sportpark De Nevelhorst werd er om 14:00u afgetrapt. In de beginfase waren beide ploegen in balbezit erg slordig en werd zonder succes veelvuldig de lange bal gezocht. De eerste 20 minuten gingen dan ook zonder noemenswaardige kansen voorbij totdat arbiter Baardman de bal op de helft van VVG op de stip legde. Deze beslissing zou men discutabel kunnen noemen aangezien nummer 10 Udink van DVC wel degelijk kans had om de goal van Jimmy van Santen onder vuur te nemen. De redelijk inschoten penalty werd op fraaie wijze gepakt door de goalie die hiermee zijn fout van 2 weken geleden dikwijls goed maakte.

Het penaltymoment zorgde voor een nieuw elan in de Gaanderense ploeg. Met veel strijd en met vlagen goed combinatievoetbal werd geprobeerd de stugge Didamse muur te slechten. Het duurde  uiteindelijk tot de 71e minuut voordat VVG hierin wist te slagen. Alexander Megens bracht met een subtiel balletje broer Yannis Megens in stelling die zonder aarzelen de trekker overhaalde voor de 0-1. DVC bleef na de openingstreffer zoals het eigenlijk de hele wedstrijd al deed opportunistisch spelen. Duidelijk was dat de bal zo snel mogelijk bij de voorste vier terecht moest komen aangezien de lange bal veelvuldig werd gehanteerd. VVG verdedigers Marvin Philipsen en Yony Bouwman waren hier echter op berekend en onderscheidden zich door iedere bal net zo leuk weer te retourneren naar Didamse helft. Zodoende hield de Gaanderense ploeg de gelederen gesloten en wist het zelf aan de andere kant niet meer te scoren.

De overwinning werd nog even kort gevierd in de sfeervolle en ietwat jaloersmakende Didamse kantine. Met 3 punten in de tas neemt VVG voorlopig afstand van de onderste regionen en kan het omhoog kijken op de ranglijst. Volgende week komt koploper SDOUCS uit Ulft op bezoek en het moge duidelijk zijn dat de messen reeds geslepen zijn.

Rest mij alle supporters uit Gaanderen te bedanken voor de support en graag tot volgende week.

HET LAATSTE NIEUWS

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024

Sponsortoernooi zondag 23 juni!

02 mei 2024

🚪✨ 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗹𝗲𝗲𝗱𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗩𝗩𝗚 ‘𝟮𝟱! ✨🚪

02 mei 2024

Mooie ochtend voor de JO7-1!

23 april 2024