VVG’25 1 Heren pakt punt op de valreep

Vandaag moesten we aantreden tegen de rode lantaarndrager van de 2e klasse Concordia uit Wehl. In de voorbespreking gezegd dat we scherp en geconcentreerd moesten beginnen. Wehl zou flink gas geven zoals ze zelf zeggen op hun “weiland” .

Helaas gebeurde het tegenovergestelde. VVG had het moeilijk tegen het hardwerkende Concordia en was zelf slordig in het spel met veel balverlies. Het was ook Concordia die de beste kans had op een doelpunt maar hun spits schoot naast alleen voor de keeper.

Tweede helft

Waar VVG maar niet in de wedstrijd kan komen is het Concordia Wehl die in de 50e minuut een vrije trap mag nemen en VVG die maar niet uitverdedigd krijgt tot die voor een der roodhemden terecht komt en hem onhoudbaar in de bovenhoek schiet:1-0

Daarna is het VVG’25 die vol in de aanval gaat op jacht naar de gelijkmaker. Die valt dan ook 2 minuten later door een vrije trap die doorgekopt wordt en door good old Marvin Philipsen word binnengekopt.

En dan hoopt elke Gaandernaar dat er doorgedrukt word maar niets is minder waar. Een minuut later mag Concordia aanleggen voor een corner en die wordt zo slecht verdedigd dat die bijna op de lijn binnengetikt word:  2-1

In de 60e minuut wordt het nog erger wanneer de doelman van Concordia de bal na een terugspeelbal naar het middenveld schiet en daar verlengd word naar de spits. Die zet het op een lopen en haalt genadeloos uit. Het staat 3-1 en voor Gaanderen ziet het er niet best uit .

In de 62e minuut besluit de trainer om nestor Nick Schoenaker te wisselen voor Yannis Megens en Jimmy Mulder voor Falko Wielers om het team van aanvallende impulsen te voorzien.

Hierna begon ook het grote druk zetten waardoor Concordia niet meer aan het voetballen kwam. Toch duurde het bijna een kwartier tot Nino Monasso mocht aanleggen voor een vrije trap en die panklaar op het bolletje van Patrick “Brobbey” Pastoor legt die binnen kopt.

VVG had nog een kwartier om er nog een punt of punten uit te slepen. Dat kwartier kwam Concordia er eigenlijk niet meer aan te pas. Tot aan de 88e minuut moesten de blauwwitten wachten tot er een aanval eindigde bij Nino Monasso die een mooie boogbal in de 16 meter deponeerde en daar stond wederom Patrick “Brobbey” Pastoor om binnen te koppen zodat VVG toch een punt mee kon nemen naar Gaanderen .

Supporters die er waren: bedankt voor jullie steun en we zien iedereen graag terug bij de volgende wedstrijd thuis tegen koploper WSV!