VVG’25 1 verslaat Ulftse Boys 1.

Het is alweer bijna april en toch staan in deze competitie VVG’25 en Ulftse Boys voor het eerst tegenover elkaar. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd namelijk afgelast. De formatie uit Gaanderen gaat met een prettige voorsprong op de achtervolgers aan kop in 4C. Ulftse Boys staat in de onderste regionen en strijd voor handhaving in de vierde klasse. Na de topper van vorige week tegen GWVV (6-2 winst) hamerde trainer Krabbenborg erop dat er nog lang geen sprake mag zijn van euforie of onderschatting.

De blauw-witten hadden goed geluisterd naar hun trainer. VVG’25 begon uitstekend aan de wedstrijd. Zoals afgesproken in de voorbespreking mochten de Ulftenaren opbouwen, maar op het moment dat er werd opgebouwd moest er direct druk worden gezet. De uitploeg had het hier zichtbaar moeilijk mee. Na vier minuten was het dan ook al raak. Uit een kort genomen hoekschop bracht Falko Wielers de bal indraaiend in het vijandelijke strafschopgebied. Alexander Megens knikte vervolgens beheerst binnen, 1-0! Een ruime vijf minuten later verdubbelden de blauw-witten de voorsprong. Een matige opbouw van Ulftse Boys resulteerde in balverlies. Na goed doorzetten van Nino Monasso kon hij alleen doorlopen naar de doelman. Met een hard schot verschalkte Monasso doelman Jaap Bouwman, 2-0! De koploper liet in het eerste half uur zien dat er voor Ulftse Boys niks te halen viel. Binnen het eerste half uur waren er zeker nog vier honderd procent kansen voor onder andere A. Megens (2x) en Ramon Pastoor. Pech was er in de (welbekende) 36e minuut voor Monasso. Na een prachtige verdedigende actie van Yoni Bouwman werd vervolgens door Y. Megens de bal over ‘de hele’ gegooid richting de diepgaande Monasso. Monasso speelde twee man uit en poeierde de bal met zijn ‘chocoladebeen’ op de binnenkant van de paal. Een gevalletje: ‘hier kan je niets aan doen’*. Ook in de vierde klasse geldt een eeuwen oude voetbalwet: ‘Als die aan de ene kant niet valt, dan valt die aan de andere kant wel’. Na een eerdere waarschuwing van de Ulftenaren (kopbal net naast), werd vlak voor rust de aansluitingstreffer geproduceerd door een intikker van Wouter Kok 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was VVG’25 niet meer zo dominant als in het eerste bedrijf. Ulftse Boys rook dat er wellicht iets te halen viel bij de koploper. Enerzijds kregen de Ulftenaren enkele kansen op een eventuele gelijkmaker. Anderzijds creëerde ook VVG’25 nog verschillende mogelijkheden. In de 69e minuut volgde de bevrijdende derde treffer voor de Gaandernaren. De prima lob van Y.Megens achter de Ulftse verdediging werd door Roy Liebrand op waarde geschat en Liebrand zette vakkundig een tegenstander opzij om met een bekeken bal doelman Bouwman voor de derde maal deze middag te passeren, 3-1! Direct na het Gaanderense doelpunt wisselde Ulftse Boys aanvallend en schakelde het van een 4-4-2 systeem naar een ouderwets 4-3-3. Ook bij VVG’25 werd gewisseld. Roel Veldkamp, Bart Leuverink en Karsten Wielers kwamen als invallers binnen de lijnen. In het restant van de wedstrijd waren er aan beide kanten nog mogelijkheden om tot een doelpunt te komen, maar de 3-1 bleef op het scorebord staan.

De zestiende overwinning is een feit. VVG’25 heeft op dit moment een voorsprong van 14 punten op de nummer twee GWVV. ’T Peeske kan qua verliespunten nog het dichtstbij komen. Als ’T Peeske haar twee inhaalwedstrijden wint komt het op 11 punten van de Gaandernaren. Op een zonnig Sportpark de Pol was het wederom lekker druk. Onze dank gaat uit naar de supporters en natuurlijk de ‘nieuwe’ jeugdige harde kern achter het doel. In de volksmond worden ze al de ‘Kraaitjes’ genoemd. Hopelijk kunnen wij volgende week weer op jullie steun rekenen als oud VVG-hoofdtrainer Mark Scheper met zijn AD’69 op bezoek komt. De eerdere confrontatie in Aalten eindigde in een 2-4 overwinning voor VVG’25.