VVG’25 1 weet weer wat winnen is

Op een zonnige 2e paasdag werd er om 14:00 afgetrapt op sportpark Oberink in Varsseveld. Op voorhand leek het een zeer spannende pot te gaan worden. Beide ploegen stonden voorafgaand aan deze wedstrijd namelijk op 24 punten. VVG was na de 2 nederlagen op een rij (3-2 uit tegen DIO’30 en 1-2 thuis tegen Spero) maximaal gebrand om de 3 punten mee naar huis te nemen.
1e helft
VVG begon zeer sterk aan de wedstrijd en creëerde al snel een aantal goede mogelijkheden uit corners en vrije trappen, helaas konden ze geen van deze kansen verzilveren. Kort daarna zette VVG een vlot lopende combinatie op aan de rand van de 16 meter van Varsseveld, het was de hak van Nino Monasso die de bal heerlijk doortikte naar de doorgekomen Bart Leuverink (A.K.A The GOAT), echter miste hij de bijna niet te missen kans.
Zo af en toe waren er kleine speldenprikjes van de mannen uit Varsseveld, het bleef echter alleen maar bij een paar gevaarlijke cornerballen.
In minuut 13 kreeg VVG een vrije trap op een mooie plek om de bal er eens goed in te zwaaien. Nino Monasso weet zich wel raad met dat soort indraaiende ballen en legde de bal perfect tussen de 5 en 11 meter in, waardoor Ramon Pastoor de bal heerlijk binnen kon koppen. VVG had de dik verdiende voorsprong te pakken!
De rest van de 1e helft bleef VVG de bovenliggende partij en was het wachten op de 0-2. Het was uiteindelijk door matig verdedigen aan de kant van Varsseveld, maar ook zeker het goede druk zetten van Bion Venhoeven waardoor hij de bal veroverde op een zeer gevaarlijke plek, hierdoor hoefde Bion alleen nog maar op de keeper af en rondde het zeer nauwkeurig af.
Ruststand 0-2
2e helft
Ook in de 2e helft begon VVG sterk aan de wedstrijd, in minuut 53 werd er goed gecombineerd door Ramon Pastoor en Alexander Megens waardoor vervolgens Ramon de bal knap achter de doelman van Varsseveld wist te werken. Dit was voor Varsseveld de deksel op de neus. Ze wisten dat ze vandaag geen punt meer zouden halen tegen het sterk spelende VVG. Dit bracht de trainer van VVG Lars Krabbenborg de gelegenheid om lekker op tijd te beginnen met door wisselen. In de resterende minuten van de 2e helft probeerde Varsseveld het nog wel maar echt grote kansen bleven uit. In de omschakeling wist VVG nog een paar keer dreigend te zijn maar ook daaruit kwamen geen hele grote kansen meer.
Eindstand 0-3
Uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor de ploeg uit Gaanderen, VVG was vandaag simpelweg net iets te sterk voor de ploeg uit Varsseveld. Door de 3 punten die bijgeschreven zijn, staat VVG op een keurige 5de plek in 2I en kunnen ze weer omhoog kijken op de ranglijst. Ook was het de 1e wedstrijd van de 3e periode waardoor VVG misschien nog mag dromen van een periode.
Komende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk Concordia Wehl uit. Ook dan zullen de mannen uit Gaanderen weer maximaal gebrand zijn om de volle 3 punten mee naar huis te nemen.