VVG’25 1 wint in Tiel van Theole (0-3) en plaatst zich hiermee voor plek nacompetitie 1e klasse!

Na de verliespartij tegen Grol van vorige week zondag was het zaak voor de manschappen van Krabbenborg om zich te herpakken!

Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Theole, er is namelijk nog een plek voor nacompetitie (promotie) te vergeven. De kaarten van VVG zien er desondanks gunstiger uit en heeft hierdoor vandaag aan een gelijkspel genoeg om desbetreffende periode te bemachtigen.

Na een heerlijke lunch bij familie Punte (waarvoor dank) werd er om 14:00 uur afgetrapt in Tiel. De aftrap moest desondanks even op zich wachten, want de harde kern van Tiel had het nodige siervuurwerk en geel-zwarte rookbommen afgestoken.

VVG wist waar de zwakke punten van Theole lagen en dit waren de fysieke duels (deze werden dan ook op een sportieve manier niet geschuwd). VVG kreeg in de 7de minuut van de wedstrijd een corner: N. Monasso wist de bal perfect op het hoofd van Y. Bouwman te krijgen, die vervolgens prima binnen kopte en hiermee een 0-1 voorsprong op het scorebord liet verschijnen.

Waar Theole enkele keren via de crossball naar de rechterflank gevaarlijk werd, wisten ze niet te scoren (VVG kwam hier desondanks een paar keer goed weg en er werd daarom al snel ingezet op een dubbele dekking om de behendige rechtsbuiten van Theole te weren)

Y. Megens kreeg in minuut 37 op randje 20 meter de bal via de kluts mee en wist met een mooi afstandsschot de stand op 0-2 te brengen. Met deze tussenstand gingen we tevens de rust in!

Het spelbeeld in de tweede helft was gelijk aan de eerste helft. Waar Theole wellicht het zuiverder spel had, was het VVG die de belangrijke duels won en de kansen afmaakte. En zo ook in minuut 55, waar R. Roelofsen het onmogelijke deed, hij scoorde zijn eerste doelpunt (duurde wel even) voor de hoofdmacht van VVG en een mooie; De bal werd achter de verdediging gelegd en zo kon hij vanaf de zijkant genadeloos uithalen, voordat de keeper het wist lag die al in het netje (0-3).

Theole kreeg door een gegeven penalty nog de kans om aansluiting te vinden, echter was daar onze enige echte vis (Maikel Visboer) die stopte en zo zijn visnetje deze zondag schoon hield.

Al snel werd de terugweg naar Sporthal de Pol ingezet, waar de champions van VVG 2 al goed in de olie zaten en onze behaalde periode samen met de titel van VVG 2 nog ‘lichtelijk’ werd gevierd. Nogmaals gefeliciteerd met het kampioenschap aan spelers en staf van VVG 2!

Tweede pinksterdag, staat een thuiswedstrijd tegen SDOUC op het programma. Wij moeten het deze wedstrijd helaas doen zonder D. Lankveld en Y. Bouwman, zij hebben in het heetst van het spel een gele kaart ontvangen en zijn hiermee geschorst voor aankomend duel.

Wij hopen u volgende week om 14:00 uur weer te mogen ontvangen op sportpark de Pol in Gaanderen, zoals het er nu uitziet wordt het mooi weer dus laten we er een gezellige middag van maken! ⚽️