VVG’25 1 wint zeer lastige uitwedstrijd

Op zondag 10 maart stond alweer het 15de duel voor vvg’25 op de planning. Na een goed voorbereidde lunch van de geschorste Dany Lankveld konden de heren uit gaanderen, met een gevulde buik op naar Apeldoorn om zich daar klaar te maken voor een zware strijd. Trainer T. Evers verwachte een zware wedstrijd en achteraf bleek dat ook. Met een goede voorbereiding begonnen de heren uit gaanderen aan de wedstrijd.

De eerste 10 minuten ging het op en neer beide ploegen moesten wennen aan het slechte veld, voetballend kwamen ze er beide moeilijk door. In de 14de minuut was het VVG die voor het eerst door kwam aan de rechterkant, na een goede lage voorzet was het Y. Megens die de bal net verkeerd aantikte voordat P. Pastoor hem binnen kon schuiven. In de 17de minuut was het de thuisploeg die een vrije trap kreeg. De vrije trap werd goed ingebracht en werd binnen gewerkt door de nummer 4 van Columbia. 1-0! VVG moest zich zien te herpakken en kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. Helaas resulteerde dit voor de blauw-witte nog niet in een doelpunt. In de 39e minuut kreeg VVG een corner, de bal bleef hangen en het was uiteindelijk Y.Bouwman die de bal in het doel wist te koppen. 1-1, maar de mannen uit gaanderen willen meer. Iets later in minuut 44 kregen de blauw-witte weer een corner deze werd slecht verwerkt waarna R. Pastoor niet na dacht en de bal perfect binnenschoot. 1-2!  Rust!

Na rust was het VVG die wat meer rust in het spel bewaarde. Voetballend kwamen ze er iets beter uit en de bal werd langer in de ploeg gehouden. 10 minuten na rust was het R. Pastoor die de bal goed doorspeelde op J. Fokkink en die schoot, alleen resulteerde dit helaas niet in een goal. In minuut 60 was het een ingooi voor de heren uit gaanderen aan de rechterkant, deze werd goed gegooid op P. Pastoor die hem goed door kopte naar het midden, de bal stuiterde door en kwam bij B. Venhoeven terecht. Een goede kap zette hij in, waardoor de verdediger helemaal weg was, hij schoot de bal daarna richting de verre hoek, maar deze ging rakelings langs de paal. In het tweede gedeelte van de tweede helft werd Columbia iets sterker en drong wat meer aan. Voor de heren uit Apeldoorn resulteerde dit niet in een doelpunt, omdat VVG verdedigend heel goed stond. Uiteindelijk kwamen er veel ruimtes achter de verdediging van Columbia, maar die werden helaas niet meer benut. Uiteindelijk wonnen de blauw-witte met 1-2.

Nog meer goed nieuws want de heren hebben de minste verlies punten. Varsseveld speelde gelijk en DVC verloor. Met 29 punten uit 15 wedstrijden staan ze nu 2de met een wedstrijd minder op koploper Varsseveld die 31 punten hebben. Het zal dus een spannende periode worden voor VVG die graag voor het kampioenschap willen gaan. We hebben jullie steun dus hard nodig! Aankomende zondag 17 maart staat de thuiswedstrijd tegen Markelo op de planning. Graag zien we u dan om 14:00.