VVG’25 2 wint overtuigend van Columbia 2

Afgelopen zondag speelde het tweede elftal thuis tegen AVV Columbia 2 uit Apeldoorn. Vooraf een belangrijke wedstrijd om de aansluiting bij de middenmoot en subtop te houden. Tot op heden is de start en competitie-ouverture in de 1e klasse ‘lang niet gek’ met 7 punten en kan er goed partij geboden worden tegen elke tegenstander. De verschillen in deze klasse zijn klein.

De start van de wedstrijd is rommelig en fel en beide partijen krijgen veel ruimte. De eerste kans is voor de gasten die in de zestien voorlangs schieten. Al snel blijkt dat de blauwwitten er vandaag geen gras over laten groeien. Het spelbeeld kantelt volledig en Jules, Patrick en Bruno zijn met hun snelheid een plaag voor AVV Columbia. De eerste kans voor Bruno gaat van dichtbij nog langs het zijnet maar al snel opent Patrick de score. Hij ontsnapt aan de verdediging en is koelbloedig 1-op-1 met de keeper. Daarna is het de beurt aan Jules. Hij schiet op de rand van de zestien schitterend raak met een pegel in de lange hoek in de kruising. Op het middenveld worden veel duels gewonnen door de fanatiek spelende Bart, Ruben en Cas Jolink (CJ).

VVG blijft de druk opvoeren en de lijkt de wedstrijd al voor rust te beslissen. De 3-0 komt van de voet van Ruben Steenbreker en betekent al de derde assist van Bruno.  Jules doet vervolgens nog een duit in het zakje en scoort op aangeven van Bart.  In de tweede helft verwachten de blauw-witten een storm en meer druk van de Apeldoorners. De storm blijft uit en VVG’25 creëert direct weer veel gevaarlijke momenten in de zestien. Uit een corner torent Patrick boven iedereen uit en kopt de 5-0 binnen. De laatste 20 minuten wordt er nog flink gewisseld en krijgt ook AVV Columbia nog kansen op een eretreffer. Milan houdt zijn doel echter schoon en dit betekent ook de eerste thuisoverwinning van het seizoen!

Conclusie: een puike teamprestatie waarin de verdediging als een huis stond. Met een middenveld en aanval wat niet verslapt en de kansen afmaakt smaakt dit naar meer! Saillant detail, Yoran Smit maakte nog zijn debuut in de middag bij de wedstrijd van VVG’25 1, waarvan akte.