VVG’25 bereikt mijlpaal van 100 doelpunten in wedstrijd tegen ’t Peeske

Op zondag 19 mei stond voor de blauw-witten de wedstrijd tegen ’t Peeske uit Beek op het programma. Een tweetal weken geleden is reeds het kampioenschap behaald, waardoor voor VVG enkel nog de eer op het spel stond. Echter was het team de situatie van een paar jaar geleden omtrent de Gaanderense kermis nog niet vergeten. ’t Peeske weigerde destijds mee te werken aan het verplaatsen van de wedstrijd op zondagmiddag, waardoor er vandaag toch een gretige ploeg aan de aftrap verscheen. Daarnaast was er nog een ander doel waarvoor nog gespeeld ging worden: 100 doelpunten maken in dit seizoen. De teller stond voorafgaand aan het duel op 93 goals.

Zoals gezegd waren de mannen uit Gaanderen gebrand op een resultaat. De ploeg liet in de openingsfase zien de beter voetballende ploeg te zijn, wat al na een kleine 10 minuten tot de openingstreffer leidde. Na een verre ingooi van Chiel Derksen kon Nino Monasso vrij inschieten voor de keeper: 0-1. Vrijwel direct daarna knikte Yannis Megens uit een goed genomen hoekschop vogelvrij de 0-2 binnen. VVG liet vervolgens de teugels enigszins vieren, en werd wat slordig in de passing. Het resultaat hiervan was dat de ploeg uit Beek na 20 minuten de aansluitingstreffer maakte. De blauw-witten schoten er voor de rust via Roel Veldkamp nog één bal in, al hadden dit er meer kunnen en eigenlijk moeten zijn.  Zo werd er gerust met een stand van 1-3.

Nadat Alexander Megens in de 1e helft op de bank was gehouden, kwam hij de 2e helft in de ploeg. Voor hem staat er in de laatste 2 wedstrijden van het seizoen nog een andere titel op het spel: de felbegeerde Gouden Schoen. Deze prijs wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt aan de speler die de meeste goals weet te maken in de gemeente Doetinchem. Met 17 goals staat Alexander voorafgaand aan dit duel bovenaan het klassement.

VVG laat na rust zien waarom het de terechte kampioen is in 4C. Het creëert zelf kans na kans en heeft weinig te duchten van de oranje-witten uit Beek. Alexander Megens bewijst zichzelf en het team een dienst door er 3 in te schieten. Daarmee komt hij met nog 1 wedstrijd te gaan op 20 goals en versterkt daarmee de koppositie in het klassement van de Gouden Schoen. Omdat ook Karsten Wielers zijn invalbeurt opluistert met een treffer wordt de volgende mijlpaal in dit seizoen bereikt: VVG maakt 100 doelpunten in 1 seizoen. ’t Peeske doet nog iets terug via een fraai ingeschoten vrije trap, waardoor de scheidsrechter bij een stand van 2-7 in het voordeel van de Gaandernaren fluit voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week wacht de seizoensafsluiting met een thuiswedstrijd tegen Terborg. Traditioneel een gevecht waarin beide ploegen koste wat kost willen winnen. Ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden, met na de tijd in de kantine optredens van Tonny Magendans en Danny Rysavy. Komt allen kijken en zie hoe VVG dit fantastische seizoen afsluit tegen buurman Terborg.