VVG’25 blijft ongeslagen aan kop in 4C

We schrijven zondag 28 oktober, het is koud, guur en winderig in Varsselder op deze super sunday. Naast de klassieker die in onze hoofdstad wordt gespeeld en El Clasico in Barcelona treedt de lijstaanvoerder van 4C aan tegen GWVV. GWVV is voor VVG’25 traditiegetrouw een lastige opponent. Na de thuisoverwinning op Zeddam-Sint.Joris heeft trainer Krabbenborg de eerste elf op één plek gewijzigd. Yannis Megens keert terug in de basis, dit gaat ten koste van Roel Veldkamp. De rest blijft ongewijzigd.

VVG’25 begint geconcentreerd aan de wedstrijd tegen de geel-witten. Het heeft vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in handen en dat resulteert meteen in enkele kleine kansen. GWVV gokt vooral op de counter met twee snelle buitenspelers, maar doordat VVG’25 bij balbezit-tegenstander compact opgesteld staat krijgt GWVV vrijwel geen enkele kans de eerste helft. Veel ruimte ligt er aan de rechterkant van het veld bij Nino Monasso en Chiel Derksen. Met name via de crosspass levert dit enkele keren gevaarlijke situaties op voor het doel van GWVV. Na ruim een half uur te hebben gespeeld wordt er aan de linkerkant van het veld een diepe bal verstuurd door Marvin Philipsen. De doelman van GWVV weet zich geen raad en komt onbezonnen zijn doel uit gestormd. Yannis Megens kopt de bal behendig over de doelman en geeft hiermee zijn tweelingbroer Alexander Megens een niet te missen kans, 0-1! VVG’25 blijft na de 0-1 geconcentreerd voetballen. De volgende grote kans is voor Ramon Pastoor. Pastoor gaat alleen op doelman Sven te Kaat af, maar treuzelt iets te lang waardoor zijn schot alsnog wordt gekeerd. Niet veel later is het uit een voorzet van Falko Wielers wel raak. Wielers brengt de bal voor de goal en de inkomende Dyon Bouwman zet zijn hoofd er tegenaan, hiermee brengt hij de stand op 0-2. Dit is tevens de ruststand.

Het begin van de tweede helft is VVG’25 niet geconcentreerd in balbezit. Balverlies op het middenveld resulteert uiteindelijk in een kans voor de thuisploeg. De warrig fluitende arbiter Beijen besluit na vermeend vasthouden van Philipsen de bal op de stip te leggen. Aanvaller Cas de Neling gaat maar wat graag naar de grond en zodoende heeft GWVV de kans om de aansluitingstreffer te maken. Aanvoerder Niels Schweckhorst faalt niet vanaf elf meter en brengt de spanning terug, 1-2. De blauw-witten zijn nog niet bij de les want niet veel later ligt de gelijkmaker al in het netje. Matig verdedigen aan de linkerzijde van VVG’25 resulteert in een voorzet van GWVV. Doelman Jimmy van Santen krijgt zijn hand niet goed tegen de bal. De bal valt tegen spits Schweckhorst aan, die op de doellijn staat en de 2-2 binnen loopt. VVG’25 herpakt zich hierna en geeft vervolgens nog maar weinig kansen weg. Gedurende de tweede helft is er nog een vervelend incident voor beide teams. Aanvoerder Nick Schoenaker komt in botsing met Sam Overbeek van GWVV. Beide spelers moeten de wedstrijd staken en met een hoofdwond naar het ziekenhuis. Roel Veldkamp komt in de ploeg voor Schoenaker. GWVV voert de druk op en gokt op de snelheid voorin, maar het doelpunt valt aan de andere kant. Een van richting veranderde pass van Derksen komt terecht bij Pastoor. Pastoor neemt de bal twee tikjes mee en aarzelt geen moment. Met een hard schot onderin de hoek zet hij de 2-3 op het scorebord. De laatste vijf minuten gaan de elf uit Varsselder alles of niets spelen. De beslissing valt echter in het voordeel van de blauw-witten. Doelman Sven te Kaat van Varsselder wil de bal naar voren schieten, maar schiet tegen Roel Veldkamp aan die goed druk zet. Via Veldkamp wordt het met het nodige geluk 2-4. Gelijk hierna fluit arbiter Beijen voor het einde van de wedstrijd.

Een sterke eerste helft van VVG’25 wordt in 3 minuten weggegeven in het begin van de tweede helft. Gelukkig voor de mannen van Krabbenborg blijft dit zonder gevolgen. VVG’25 sluit zo zijn zesde competitiewedstrijd af met een overwinning. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. De Gaanderense equipe gaat dan op bezoek bij oud trainer Mark Schepers in Aalten om aldaar tegen AD’69 te spelen. Via deze weg willen wij de meegereisde supporters bedanken en zowel Nick Schoenaker als Sam Overbeek beterschap wensen!