VVG’25 boekt de tweede zege op rij

De tweede zege op rij is een feit. Afgelopen zondag werd de selectie van Columbia verslagen met 3-0. De nieuwe speelstijl van VVG’25 lijkt steeds meer uit de verf te komen. Met name in de eerste helft had VVG’25 de controle over de wedstrijd. Er werd verzorgd voetbal gespeeld en werden de afgesproken afspraken nagekomen. Hierdoor koos onze tegenstander Columbia ervoor om snel de lange bal te spelen via de centrale verdedigers. Deze hoge ballen werden echter goed opgevangen
door het centrale duo. De middenvelders zaten kort op de tweede ballen en zo had VVG’25 al snel de bal weer veroverd. Echter was het nog geen kansenregen. Tot Yannis Megens te snel was voor zijn tegenstander en hij geen andere keuze zag om de aanvaller van VVG’25 te tackelen in het 16 meter gebied, penalty. Nino Monasso was koelbloedig en schoot de achter de keeper, 1-0.

In de tweede helft wou de 2-0 niet snel vallen. Er waren wat kleine kansen maar deze mochten niet baten. De gedachten dat Columbia nog 1-1 zou maken op het einde van de wedstrijd en de regen waren niet bevorderlijk voor het veldspel. Gelukkig maakte Dany Lankveld de verlossende 2-0 in de 87e minuut uit een mooie aanval. Terwijl de laatste minuten van de wedstrijd ingingen maakte Thom van Swaaij de 3-0. Jammer dat de 2-0 niet eerder viel, VVG’25 was misschien dan wat eerder
uitgelopen. Er werden echter twee goals van Gaanderen afgekeurd wegens buitenspel, maar dat bleek onterecht. Deze keuzes van het arbitrageteam had het scoreverloop ook anders gemaakt. Maar goed, dat is mosterd na de maaltijd praat..

Aanvoerder Marvin Philipsen moest met een open wond naar het ziekenhuis, waar zijn been gehecht werd. Een spoedig herstel gewenst en hopelijk is hij er weer snel bij! De eerstvolgende thuiswedstrijd moet nog even op zich wachten. Aankomend weekend zijn de blauw-witten vrij. Op 24 oktober mag het aantreden tegen FC Winterswijk voor de Achterhoek Cup en op 29 oktober is Markelo de tegenstander, dan wordt de competitie hervat. Op zaterdagavond 4 november is de derby VVG’25 1 -Varsseveld 1. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd want in de beker speelde het gelijk. Er is een gezonde rivaliteit tussen de ploegen waardoor het een veel belovende wedstrijd zal worden.

Steun word enorm gewaardeerd en hopen dan ook dat er tijdens deze wedstrijd veel support zal zijn.

Graag zien we jullie na de wedstrijd in onze kantine om samen hopelijk de 3 punten te vieren!