Nieuws

VVG’25 boekt nipte zege op laagvlieger Montferland

De ploeg van trainer Lars Krabbenborg is de tweede competitiehelft goed begonnen. In een lastige uitwedstrijd in Zeddam werd er afgerekend met laagvlieger Montferland. Vóór de winterstop werd deze wedstrijd al tweemaal afgelast, nu kon de interessante tweestrijd wel doorgang vinden. Ondanks het mooie winterweer was het veld behoorlijk drassig, wat de blauw-witten niet ten goede zou komen.

 

In de week naar aanloop van deze wedstrijd werd er door trainer Krabbenborg veelvuldig gehamerd op de omstandigheden waarmee we te maken zouden krijgen: een slecht veld, een fysiek sterke tegenstander en het missen van enkele belangrijke spelers. De selectie van VVG’25 kampte met enkele blessures, daarnaast was sterkhouder Yoni geschorst voor deze inhaalwedstrijd. Zijn plek werd opgevuld door de al even sterke Patrick, die een prima pot speelde.

 

Na de aftrap werd het vermoeden direct bevestigd. Vv Montferland zakte ver in en wilde vooral middels de lange bal vanuit de omschakeling gevaarlijk worden. Door achterin en op het middenveld stevig te duelleren met de mannen uit Gaanderen wisten ze er een echte wedstrijd van te maken. Waar VVG’25 het meeste balbezit had, kwam het in het eerste bedrijf slechts tot een klein aantal kansen. Scheidsrechter Raaben weigerde de wedstrijdbal op 11 meter te leggen na het vloeren van Yannis. Daarop volgde misschien wel de grootste mogelijkheid van eerste helft. In de kluts raakte vv Montferland de lat.

 

VVG’25 kwam sterk uit de kleedkamer. Hoewel het spel slordig bleef, werden er steeds meer kansen bij elkaar gespeeld. Nino en Yannis mistten nog een aantal opgelegde mogelijkheden, maar broer Alexander had het vizier wel op scherp staan. Na 67 minuten spelen krulde hij de bal vanaf een meter of 20 in de linkerhoek. De achterstand voor vv Montferland was het teken voor nog meer duelkracht. Waar het eerste gedeelte van de tweede helft duidelijk voor VVG’25 was, ging het spel in het laatste kwart op en neer. Beide ploegen kregen nog enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Toen scheidsrechter Raaben voor het einde van de wedstrijd floot, was de opluchting in het Gaanderense kamp duidelijk zichtbaar. De driepunter was over de streep getrokken na een wedstrijd waarin laagvlieger Montferland goed naar haar kunnen speelde.

 

De gewonnen wedstrijd betekende ook het herstel van 3 punten voorsprong op naaste belager OBW. Volgende week kan bij subtopper Rheden de periodetitel zeker worden gesteld. Een puntendeling is voldoende om de eerste prijs van de competitie binnen te halen. Uiteraard worden de mannen van Krabbenborg uitgedaagd om ook in Rheden alle drie de punten weg te kapen zodat de voorsprong in de algemene stand behouden blijft.

 

Wij danken de vele aanwezigen in Zeddam voor hun support en hopen hen ook volgende week in Rheden terug te zien voor de belangrijkste wedstrijd tot nu toe.

 

Uw verslaggever.

 

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024