VVG’25 doet zichzelf tekort tegen koploper MVR

De weersomstandigheden op zondag 8 april waren uitstekend voor een mooie pot voetbal. Op deze zondagmiddag stond de wedstrijd VVG’25 – MVR op het programma op sportpark de Pol in Gaanderen.

In de eerste helft begon de ploeg uit Gaanderen het sterkst aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. De beste kans in het begin van de wedstrijd was dan ook voor Roel Veldkamp, die na een goede actie de bal langs de keeper leek te schuiven, maar op zijn beurt hield de keeper van MVR de bal met een knappe reflex tegen. Hierna werd MVR iets sterker en kreeg een aantal kansen uit standaardsituaties. Hieruit ontstond ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. Via een corner die ver bij de tweede paal belandde, kon de aanvaller van MVR op gelukkige wijze de bal binnentikken. Dit was dan ook de ruststand [0-1].

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. VVG was opzoek naar de gelijkmaker, maar vergat hierbij de kansen te verzilveren. Helaas was het MVR die dit wel wist te doen, en dit keer weer uit een standaardsituatie. Een vrije trap op de rand van de 16-meter werd binnengeschoten door de middenvelder van MVR en bracht de stand op [0-2]. VVG kon hierna geen offensief meer starten tegen MVR en moest het hoofd buigen voor de koploper. De 0-2 was tevens de eindstand.

Een extra smetje op de nederlaag is de rode kaart voor aanvoerder Marvin Philipsen. Na eerder al een gele kaart op gelopen te hebben, kreeg de captain in de 70e minuut zijn tweede gele kaart voor een onhandige actie op het middenveld.

Volgende week gaat de ploeg uit Gaanderen op bezoek bij SC Rijnland en hoopt hier wel de kansen te verzilveren om een overwinning uit de strijd te trekken. We zien u graag weer langs de kant van het veld bij deze wedstrijd. Tot zondag!