VVG’25 gaat door met winnen!

De eerste lentekriebels waren aanwezig op deze prachtige zondagmiddag in februari. VVG’25 brengt een bezoek aan MEC. De laatste overwinning van de Gaandernaren in Winterswijk-Miste dateert uit het jaar 1993. In de thuiswedstrijd waren de krachtsverhoudingen overduidelijk, toen werd het 8-2 voor VVG’25. In de wedstrijdbespreking werd aangegeven dat de sleutel tot een overwinning kon liggen door vanaf het beginsignaal MEC onder druk te zetten en proberen om binnen het kwartier op voorsprong te komen.

De wedstrijd begon met een minuutstilte door het overlijden van VVG’25 lid Marcel Duvigneau. Wij willen ons medeleven betuigen en veel sterkte wensen aan de familie en kennissen.

VVG’25 begon sterk aan de wedstrijd. MEC werd continue gedwongen om de lange bal te hanteren wat veelal uitmondde in balverlies. De blauw-witten lieten bij vlagen prima combinatievoetbal zien op een toch lastige bespeelbare grasmat. Nadat Alexander Megens al een goede kans had gemist was het daarna vrij snel raak. Na een prima ingooi van Chiel Derksen en het doorkoppen van Ramon Pastoor kon Yannis Megens, geheel vrijstaand, de 0-1 aantekenen. Aansluitend op de 0-1 werd het ook al snel 0-2. Een prima afstandsschot van Pastoor ging er via de onderkant van de lat al (bijna) in. Om het zekere voor het onzekere te nemen kopte A. Megens de bal definitief tegen de touwen 0-2. Hierna ging het gaspedaal even terug en kwam MEC ook iets beter in de wedstrijd. Enkele kleine kansen voor de thuisploeg werden al snel onschadelijk gemaakt. Nog voor rust werd de score verder uitgebouwd. De 0-3 kwam op naam van Ramon Pastoor nadat de keeper van MEC mistastte. Ook de 0-4 kwam voort uit een verdedigingsfout van de gastheren. A. Megens sprong hier handig mee om en kon zo zijn 2e van de middag aantekenen. Met een comfortabele 0-4 voorsprong zocht VVG’25 de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft was het veelal eenrichtingsverkeer. De 0-5 viel daarom ook al vrij snel na de rust. Na prima doorkoppen van Dyon Bouwman plukt A. Megens de bal uit de lucht en mag hij zijn derde van deze middag laten noteren. Niet veel later verschijnt ook D. Bouwman op het scoreformulier. Een prima passeeractie van Y. Megens gaf D. Bouwman de gelegenheid om met een goede schuiver onderin de hoek de 0-6 te maken. VVG’25 wisselt op dat moment tweemaal. Y. Megens en captain N. Schoenaker verlaten het veld en voor hen in de plaats kwamen Roel Veldkamp en Roy Liebrand. De bezoekers gaan vrolijk verder met scoren. Een fraai aangesneden vrijetrap van Nino Monasso kan ongehinderd worden ingekopt door Pastoor en daarmee brengt hij de stand op 0-7. MEC kan uiteindelijk de eer nog redden door uit een onhandig weggegeven corner de 1-7 te laten aantekenen door Roy Oonk. Het slotakkoord is voor de gasten uit Gaanderen. Na een mooie pass van Monasso legt Pastoor de bal breed voor de meegelopen Roel Veldkamp. Veldkamp brengt met een simpele intikker de eindstand op het scorebord: 1-8.

VVG’25 heeft vandaag laten zien de terechte koploper te zijn. Op deze heerlijke voorjaarsdag werden legio kansen gecreëerd en had met wat meer precisie de score nog hoger uit kunnen vallen. MEC had vandaag de pech dat het enkele sterkhouders niet kon inzetten en daardoor ook geen vuist kon maken. Volgende week wacht voor VVG’25 weer een uitwedstrijd. De Gaandernaren zetten dan koers richting Harreveld om het aldaar op te nemen tegen KSH. KSH staat op dit moment op een vierde plek en is daarom een tegenstander om rekening mee te houden. Via deze weg willen wij de meegereisde supporters bedanken en hopen wederom op dat zij ons in Harreveld komen aanmoedigen.