Nieuws

VVG’25 heren 1 verliest openingswedstrijd

Op zondag 24 september 2023, om 14:30, vond de eerste competitiewedstrijd plaats tussen Vorden 1 en VVG’25 1. Deze vermakelijke, maar toch uiteindelijk teleurstelde ontmoeting eindigde in het voordeel van Vorden met een eindstand van 4-3. De wedstrijd werd gekenmerkt door een hoog tempo met twee teams die met volle overgave streden om de overwinning.

In de eerste helft van de wedstrijd kwam VVG’25 op voorsprong na een uitstekende samenwerking tussen Yannis Megens en Alexander Megens. Alexander Megens bekroonde de aanval met een doelpunt, waardoor VVG’25 op een 0-1 voorsprong kwam te staan.

Vorden liet zich niet ontmoedigen en wist een gelijkmaker te scoren. Gijs van der Veen krulde de bal van buiten het 16-metergebied van VVG’25 in de verre hoek, ondanks buitenspelclaims van de VVG’25 bank. De vlag bleef echter naar beneden.

Waarna Vorden vervolgens ook de leiding nam in de wedstrijd, met een doelpunt van Dion Besselink. Het betrof een enigszins gelukkige stiftbal over de keeper van VVG’25 vanaf de rechterkant van het doel (2-1).

Alexander Megens liet echter zijn klasse zien en antwoordde opnieuw met een knap doelpunt, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken naar 2-2. Waarna VVG’25 graag door wilde drukken, aangezien zij de overhand namen in de wedstrijd.

Koen Oosterhuis kopte echter Vorden weer op voorsprong tot 3-2 met een knap geplaatste kopbal, hoewel er aan de zijde van VVG’25 enkele individuele fouten aan de goal voorafgingen.

VVG’25 kwam echter terug en kreeg een kans om op gelijke hoogte te komen. Na een diepe bal op Alexander Megens maakte de keeper van Vorden een fout door Megens onderuit te lopen, nadat hij eerder bij de bal was. Scheidsrechter Schoonderwoerd wees naar de stip, en Nino Monasso benutte de strafschop feilloos, wat resulteerde in de 3-3.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg VVG’25 meerdere kansen om de leiding te nemen, maar deze werden niet benut. Dit werd fataal, want drie minuten voor het eindsignaal scoorde Vorden het winnende doelpunt, waardoor de eindstand op 4-3 voor Vorden werd bepaald.

Na de wedstrijd overheerste teleurstelling bij VVG’25, aangezien de tegendoelpunten voornamelijk voortkwamen uit individuele fouten tegen een fysiek sterke tegenstander. Ondanks dat VVG’25 het betere veldspel liet zien en voldoende kansen creëerde om de wedstrijd normaal gesproken naar zich toe te trekken, moesten ze zich neerleggen bij een nederlaag in deze eerste speelronde.

De spelers en staf van VVG’25 blijven echter vastberaden en kijken vooruit naar hun eerste thuiswedstrijd op zondag 1 oktober om 14:00 tegen Beuningse Boys, waar ze vol gaan om de eerste drie punten van het seizoen veilig te stellen.

HET LAATSTE NIEUWS

Van Zaalvoetbal naar Futsal

31 maart 2024

Verslag Varsseveld – VVG ’25

28 maart 2024

VVG ’25 1 Heren wint de kraker bij SC Varsseveld!

24 maart 2024

Voetballen bij De Graafschap in de meivakantie?

23 maart 2024