VVG’25 is na gelijkspel in Rheden periodekampioen in de 3e klasse C!

26 januari 2020 moest de dag worden voor VVG’25 om historie te schrijven, een periode pakken in de 3e klasse. De ploeg uit Gaanderen stond voorafgaand aan de wedstrijd 3 punten los op OBW uit Zevenaar en had dus aan 1 punt genoeg om de periode te pakken. Op een oud-bollig sportpark Ijsselzicht werd er om stipt 14:00 afgetrapt voor de wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst.

De wedstrijd begon goed voor de gasten, het veldoverwicht was voor VVG’25 en dit resulteerde ook in verschillende kansen. Echter bleek al wel in de beginfase dat de zo betrouwbare defensie met slechts 6 tegendoelpunten tot nu toe, niet zo goed stond dan de voorgaande wedstrijden. Het was in de 9e minuut een fraaie opening naar de rechterkant van Nino Monasso, waarna Chiel Derksen de bal voorzette op de inkomen lopende Bart Leuverink die de bal met een kopbal tegen de touwen werkte. Echter was het bijna gelijk vanuit de aftrap geprutst in de opbouw bij VVG’25, dit leidde tot een corner voor Rheden. Deze corner werd strak in de 5 meter voorgezet waarna aanvalsleider van de thuisploeg Patrick D’ Hulst zijn 1e van de middag binnen kon lopen. De rest van de 2e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagt, werden kansen gecreëerd. Toen gebeurde er in de 29e minuut iets wat er dit seizoen voor de ploeg uit Gaanderen nog niet in de competitie was gebeurd. Een achterstand, nogmaals door de topscoorder van de competitie. De spits kon zijn 17e doelpunt van het seizoen er in leggen door een wat gelukkig schot met links vanuit de 16 meter. Het was dus Rheden wat op een 2-1 voorsprong kwam. 10 minuten voor de rust was het Rheden wat opnieuw toesloeg vanuit een slordigheid bij VVG’25. Een voorzet bij de 2e paal werd binnengeschoten en niet veel later kon VVG’25 rusten met een 3-1 achterstand.

In de rust was er vooral vertrouwen bij de koploper omdat het veldspel niet slecht was en de kansen er waren. Wanneer we het verdedigend beter zouden oppakken en de kansen gingen afmaken was het zeker nog mogelijk om de periode op eigen kracht binnen te slepen. Echter kregen we wel door dat OBW ook achter stond dus dit gaf wellicht nog meer kracht om toch nog een resultaat neer te zetten.

De 2e helft was het vooral één richtingsverkeer richting het doel van Rheden. VVG’25 was scherp en je voelde dat de wedstrijd compleet in handen van VVG’25 kwam te liggen. Kansen werden gecreëerd echter bleven de doelpunten lang uit. Tot en met minuut 74, het was Nick Schoenaker met de vrije trap die de bal op het hoofd van Dyon Bouwman legde. De 1e poging wist de keeper nog te stoppen echter was het Dyon die alsnog doel trof vanuit de rebound. De scheidsrechter wuifde het buitenspel teken van de grensrechter weg en de 3-2 stond op het scorebord. Met nog dik een kwartier op de klok was er nog van alles mogelijk voor de blauw witten. 8 minuten later was het een uittrap van goalie Jimmy van Santen die uiteindelijk via een aantal omwegen belande bij Alexander Megens, met een knappe kapbeweging en het goed binnen schieten in de lange hoek stond het 3-3. Virtueel had VVG’25 de periodetitel binnen. De laatste minuten was voor VVG’25 nog even billenknijpen met een aantal voorzetten en corners in de 16 meter. Het punt werd gevierd als een overwinning. Door het behalen van de periodetitel is er in ieder geval nacompetitie naar de 2e klasse gerealiseerd. Door de verliespartij van OBW loopt VVG’25 ook nog 1 punt uit en staat het met trots 4 punten los. Op weg naar belangrijke weken waar 16 februari de topper in 3C op het programma staat in Zevenaar!

Volgende week staat er een vrij weekend op het programma. Op 9 februari ontvangt VVG’25 op het eigen sportpark de Pol, Pax uit Hengelo. We hopen dat de supporters weer in grote getalen aanwezig zullen zijn om de hoofdmacht uit Gaanderen weer te steunen op weg naar de 3 punten!