VVG’25 JO15-1 behaald 2e 3 punter van seizoen!

Zaterdag 13 oktober 2018 stond de 4e competitiewedstrijd op het programma, er werd aangetreden tegen VV Gendringen. JO15-1. Deze ploeg had de eerste wedstrijden aardige resultaten neer gezet en stonden daarom ook boven de club uit Gaanderen.

Om 12:00 werd er op sportpark de pol afgetrapt, de wedstrijd begon redelijk sterk voor de thuisploeg, ze hadden gelijk 2 goede kansen in de openingsfase. Echter wist Gendringen de 1ste kans gelijk af te maken en liepen we eigenlijk vanaf het begin tegen de feiten aan. Echter was het VVG’25 die de grootste kansen kreeg in de wedstrijd, ondanks dat het spel niet om naar huis te schrijven was. De lange bal werd vaak gehanteerd, dit resulteerde wel in grote kansen omdat Tijn Berendsen op snelheid vaak de baas was tegen de 2 centrale verdedigers. Hierdoor werd het al snel na de 0-1, 1-1 door Milan Buijl, Tijn Kon de kans 1 op 1 niet binnen prikken en uit de rebound kwam de bal bij Milan die de bal in een lege goal kon binnen schuiven. De thuisploeg wist voor rust de score helemaal uit de bouwen naar 4-1, Zef Lochs wist 2 keer het net te vinden, 1 keer door een perfecte bal achter de verdediging waar Zef op snelheid weg was. 1 op 1 met de keeper was het raak. De 2e was uit de klutst bij een Corner waar Zef met wat geluk de bal tegen de touwen wist te krijgen. Met op slag van rust de mooiste goal van de 1e helft, Tijn Berendsen werd via de zijkant vrij gespeeld en wou een voorzet geven voor de goal, dit was de bedoeling dacht iedereen maar de bal vloog zo achter de keeper in de goal. 4-1 Rust.

De gehele wedstrijd was het spel van beide ploegen niet goed, beide ploegen hanteren snel de lange bal naar hun sterke spits, dit was bij Gendringen makkelijk te verdedigen ook al kwam de thuisploeg een aantal keer goed weg. Na rust was het Tijn Berendsen die doorbrak via de linkerkant hij wist Zef Lochs vrij te spelen en die wist wel raak met een vrije schotkans van randje 16 en schoot hem steenhard in de bovenhoek. 5-1. Hierna dacht VVG’25 de buit al binnen te hebben en lieten de de touwtjes iets vieren, hierdoor kwam Gendringen nog redelijk terug in de wedstrijd door nog 2 keer het net te vinden achter onze goalie Kyron Stevens.

Einduitslag 5-3 winst, een belangrijke winstpartij om weg te komen van de onderste plekken. Volgende week zaterdag is er geen programma voor de JO15-1. De week erop staat de wedstrijd uit tegen FC Zutphen op het programma, deze ploeg hebben we voor de achterhoekcup al een keer gehad. We weten wat we kunnen verwachten en hebben wellicht nog wel wat goed te maken in Zutphen.