VVG’25 JO15-1 bekert verder na pingels!

Zaterdag 16 december 2017,

Deze data was al enige tijd in de agenda genoteerd. We speelde namelijk de knock out fase van de beker. Het was een onrustige week voor de jongens uit Gaanderen, er was door de weersomstandigheden geen gelegenheid om ons optimaal voor te bereiden op de wedstrijd. Hierbij kwam ook nog het slechte nieuws dat de wedstrijd van de competitie niet meer ingehaald word, dit betekend voor ons dat we niet officieel kampioen zijn geworden. De promotie naar de 1e klasse, wat we uiteindelijk hebben behaald is ook een puike prestatie van onze talenten. Naast de promotie is er nog een doel, zo ver mogelijk komen in de beker. Om 10:30 werd er afgetrapt op het sportpark in Winterswijk voor de wedstrijd: Fc Winterswijk Jo15-2 – VVG’25 JO15-1.

De wedstrijd begon slordig, we kwamen niet echt in ons spel. Het was winterswijk wat de betere ploeg was en vrijuit voetbalde. Toch was het VVG die op een 0-1 voorsprong kwam. Twan onze goalie stuurde Tijn diep in de counter, hij stond door zijn snelheid uiteindelijk 1 op 1 met de keeper. De keeper redde nog in 1e instantie maar Tijn moet je geen rebound geven. De verdediging van VVG stond veel onder druk en kwam op 2 keer voor rust heel goed weg. De paal werd 2 keer getroffen en daar kwamen we met de schik vrij.

Rust 0-1, De trainers benoemde dat we heel veel geluk gehad hebben! Als je de 2e helft niet vel in de duels gaat, ga je dadelijk achter de feiten aan lopen. Zoveel geluk als de 1e helft ga je niet meer hebben. In de opbouw van de tegenstander gingen we het nu centraal dicht zetten zodat de keeper de lange bal ging spelen. Hierdoor moesten hun minder aan voetballen toekomen, de keeper had namelijk geen hele goede uittrap.

De tweede helft begon en er was eigenlijk maar 1 ploeg wat een goal verdiende, die kwam er ook rond de 45e minuut, een goede voorzet van de linksbuiten van winterswijk werd ingekopt door de aanvoerder van de thuisploeg. Na de 1-1 gebeurde er eigenlijk weinig in de wedstrijd er was af en toe drijging van beide ploegen. In de slotfase van de wedstrijd was het wel VVG die nog probeerde de winnende te maken. Er was alleen weinig ruimte om door de defensie van winterswijk te spelen, het resulteerde alleen in een vrije trap die niet erg goed genomen was. Vlak voor tijd viel Kas Valk nog uit met een blesure. Hierdoor kon hij geen penalty nemen, dit was wellicht wel de bedoeling.

Na 70 minuten spelen stond het dus 1-1, hierdoor kwamen er penalty’s.
De tos werd gewonnen door aanvoerder Jasper Molenaar en VVG’25 mocht beginnen met de penalty’s.
Aan de kant van VVG’25 zouden in juiste volgorde Tijn, Jasper, Daan, Bram G en Kyron achter de bal gaan staan!
De penaltyreeks ging voor VVG’25 voortreffelijk, de penalty’s waren misschien niet altijd even goed ingeschoten. De reeks zal er als volgt uit:
0-1Tijn Berendsen
1-1
1-2 Jasper Molenaar
1-2 redding van Twan Jansen!
1-3 Daan Rysavy
1-3 weer een redding van Twan!
1-4 de winnende treffer van Bram Gunsing waardoor we verder zijn in de beker!

Door de 2 fantastische reddingen van onze keeper Twan Jansen hoefde Kyron geeneens meer aan te leggen vanaf 11 meter.

Na de wedstrijd hebben we in de kantine als afsluiting van de eerste seizoenshelft de promotie naar de 1e klasse gevierd! Hierbij werd er genoten van een frietje en wat drinken.