VVG’25 JO15-1 domineert en verslaat De Bataven!

Zaterdag 28 april, Deze datum zullen de trainers van VVG’25 niet snel vergeten. Wellicht wel de beste wedstrijd van VVG’25 JO15-1 dit seizoen. Ondanks de 2 afwezige van vandaag; Kyron Stevens en Bram Gunsing beide op vakantie, speelde VVG’25 een fantastische wedstrijd. Voor beide spelers werden 2 vervangers van de D1 meegenomen. Tim Brugman en Ties Kroets maakte de selectie van vandaag compleet. Beide talenten gaven hun eigen wedstrijd op om mee te reizen met de JO15-1, Klasse!

Na een lange reis naar Gendt van zo’n 45 minuten trapte de ploeg uit Gaanderen om 12:00 af in de volgende opstelling:
Aanvallers v.l.n.r. : Kas Valk, Tijn Berendsen en Teun Jansen (’55 Tim Brugman)
Middenvelders v.l.n.r. : Jasper Molenaar, Ramon Roelofsen en Zef Lochs (’47 Ties Kroets)
Verdedigers v.l.n.r. : Mike Epskamp, Daan Rysavy, Nout Thuis en Bram Starink
Doelman: Twan Jansen
De wedstrijd begon stipt om 12:00 en vanaf minuut 1 was er maar 1 ploeg wat domineerde. De bal ging lekker rond, vooral ons centrum kreeg veel ruimte om op te bouwen. Via een paar momenten dat we druk gingen zetten werden we gevaarlijk via Kas Valk. Die een goede eerste helft speelde. De linksbuiten van VVG’25 was erg dreigend en wist de rechtsback van de bataven keer op keer te passeren. Het enige wat ontbrak was de laatste pass. De variatie om ook een keer binnendoor te komen was er niet en daardoor waren er geen uitgespeelde doelpogingen. De druk op de thuisploeg nam steeds meer toe, die eigenlijk de gehele eerste helft geen één keer gevaarlijk doorgekomen zijn. Dit was ook onze verdienste want de zone dekking achterin pakt de laatste weken perfect uit! In de 18e minuut was het dan eindelijk 0-1 voor de blauw witten. Aanjager op het middenveld Ramon Roelofsen wist door de verdediging te snijden doordat Tijn Berendsen de bal goed meegaf. Ramon was 1 op 1 met de keeper erg cool en prikte de welverdiende 0-1 binnen. De druk op de goal nam nog meer toe en kreeg kansen via Kas Valk en Tijn Berendsen. 10 minuten na de 0-1 was het Zef Lochs die de bal van grote afstand met een voorzet de bal op de paal kreeg. De bal kwam terug van de paal en hier stond Kas Valk goed opgesteld. Hij gleed de 0-2 binnen. Kort hierna was het rust.
0-2 rust stand waar we niet ontevreden mee kunnen zijn. Het veldspel was bijzonder goed en hadden totale controle over de wedstrijd. In de rust werd vooral aangegeven dat we zo door moesten gaan. Als we nu op zoek gaan naar de 0-3 dan is het gebeurd.
In de 1e minuut van de 2e helft had dit scenario ook gelijk in werking gezet kunnen worden. Tijn Berendsen ging 1 op 1 met de keeper maar wist dit niet af te ronden. Tijn Berendsen onze absolute nummer 1 spits maar vooral de 2e seizoenshelft nog weinig trefzeker. Echter is hij vrijwel bij alle doelpunten van VVG’25 JO15-1 betrokken. De eerste 10 minuten van de 2e helft hadden we echt de wedstrijd in het slot moeten gooien. Kans op kans voor de ploeg uit Gaanderen. Teun Jansen kort achter elkaar 2 keer dicht bij. De eerste kans werd hij vrijgespeeld voor de goal door een prachtige voorzet van Kas Valk. Dit duurde net te lang en hier kon een verdediger tussen komen. Een paar minuten hierna was het een prachtig schot van Jansen wat nog gekeerd kon worden door de keeper. Zef Lochs verlaat in de 47e minuut het veld voor de D-pupil Ties Kroets, Zef was afgelopen week geblesseerd en moest vanwege omstandigheden toch in de basis starten. Tot dit moment was er niks aan de hand voor de ploeg van trainers De Kater en Derksen. De laatste 20 minuten ging de bataven 3-4-3 spelen, hierdoor hadden ze elke keer een middenvelder over. Door het inbrengen van Tim Burgman voor Teun Jansen kregen we weer duidelijkheid op het middenveld. Hierdoor gingen we voorin met 2 spitsen spelen die constant door elkaar heen bewogen. Hier hadden de 3 verdedigers het heel moeilijk mee. Op 5 minuten voor het einde was daar en enige wapenfeit van de thuisploeg. Na slecht wegwerken van Twan Jansen was daar een schot uit 2e lijn wat hierna ook weer makkelijk op de pakken was. Na 70 minuten floot de scheidsrechter af en konden we de 3 punten meenemen naar Gaanderen!
Het veldspel was de laatste weken al zeer goed van de JO15-1, helaas werd dat nog niet echt in resultaten uitgedrukt. Dit was vandaag wel anders, de talenten hebben vandaag zichzelf beloont voor het harde werker van de laatste tijd op trainingen en wedstrijden. We staan nu op een 8e plek met zicht op de top 5. Aankomende week zijn we vrij en dit verdienen de jongens ook, de week daarop spelen we tegen DZC’68 JO15-2. De ploeg uit Doetinchem staat op een laatste plaats met 1 punt, dit mag niks uitmaken. Als wij ons niveau niet halen kunnen wij van iedereen verliezen. Dit hebben we voor de winterstop gezien, als we ons niveau wel halen kunnen we het ook elke ploeg in onze competitie moeilijk maken en zelfs verslaan zoals we vandaag gezien hebben waar we de nummer 2 gewoon weg van de mat gespeeld hebben.
Tot 12 mei op Sportpark Zuid in Doetinchem aftrap 10:15.