VVG’25 JO15-1 door goede 2e helft langs Vorden JO15-1!

Op zaterdag 29 september 2018 stond de 2e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor de JO15-1. Na vorige week, waar we niet in ons spel zijn geweest. Hebben we deze week op training laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Dit wouden we graag door pakken richting de wedstrijd tegen Vorden JO15-1. Vorden was vorige week hard onderuit gegaan met 10-0. Echter zegt dit niks omdat we zelf ook niet weten waar we staan. VVG’25 JO15-1 kan het iedereen lastig maken en van iedereen winnen als ze maar 100% geven! Als dit niet aanwezig is tijdens de wedstrijd krijgen we het ook tegen iedereen heel lastig.

De volgende spelers betraden het hoofdveld van Sportpark de Pol waar om 12:00 werd afgetrapt door de blauw witten:

Sem Willemsen keept omdat Kyron Stevens vorige week geblesseerd uitviel en nog niet is hersteld van een gebroken teen, Twan Chevalking  is op de goede weg van een heupblessure en hoopt volgende week weer fit te zijn. Kyan Buizert is van de JO15-2 mee om onze selectie te versterken.

1e helft

VVG’25 kwam als een racket uit de startblokken, door al in de 2e minuut op voorsprong te komen. Een goed schot van buiten de 16 meter kon nog knap gekeerd worden door de keeper van Vorden. Maar in 2e instantie was het 1-0 voor VVG’25 door Milan Buijl. Hierna volgt een hele lange periode van matig spel van de thuisploeg. In balbezit had Vorden het betere spel, wij verloren vaak te makkelijk de bal en moesten hierdoor weer achteruit lopen en verdedigen. Wat overigens erg goed ging, Vorden heeft de 1e helft geen echt uitgespeelde kans gehad. VVG’25 kon af en toe er uit komen door de snelheid van Tijn Berendsen, Zef Lochs en Milan Buijl. Hierdoor kregen de blauw witten nog wel enkele kansen om de score uit te bouwen. Dit was niet verdiend geweest want de 1e helft had Vorden het betere van het spel.

2e helft

Het was duidelijk dat het de 2e helft anders moest, waar het vaker aan scheelt kwam de 2e helft veel beter tot uiting. De felheid om een duel te winnen. Hier waren vooral Bram Gunsing en Bram Starink belangrijk in die bijna geen duels verloren. Onder andere hierdoor stond na 5 minuten in de 2e helft de score van 3-0 op het scorebord. Het was gespeeld, nu kon VVG’25 vrijuit gaan voetballen. 2-0 kwam op naam van Zef Lochs door een prachtige steekpass van Milan Buijl. De 3-0 kwam op naam van onze spits Tijn Berendsen die op zijn beurt fantastisch 1 op 1 met de keeper werd gezet door Bas Agelink. Door deze goal was hij los, Tijn Berendsen wist 18 minuten een hattrick op zijn naam te zetten! Hij zette namelijk de 4-0 en 5-0 ook achter zijn naam. De 4-0 vanuit een rebound waar de keeper moeite had met een schot van de zijkant en de 5-0 vanuit een corner waar de topscoorder van de ploeg uit Gaanderen keurig bij de 1e paal kwam en binnen knikte. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Zef Lochs, hij wist de 6-0 binnen te prikken doordat hij 1 op 1 met de keeper niet faalde.

’65   6-0 Zef Lochs

Kortom: 1e helft om het veldspel snel van te vergeten, maar door een goede 2e helft de 3 punten in Gaanderen weten te houden. De 2e helft kunnen we zeker mee verder, als we maar durven te voetballen! Komende weken tegen de nummers 1 en 2 van de competitie tot nu toe. Volgende week zaterdag mogen we naar Borculo om tegen Reunie JO15-1 te voetballen. Afrap: 12:45

Tot slot willen de trainers een groot compliment doen aan de defensie, verdedigend stonden we vandaag erg goed. Enkele foutjes moeten er nog uit maar hebben bijna niks weg gegeven.