VVG’25 JO15-1 door naar de halve finale van de Achterhoek Cup!

Op maandagavond 18 maart stond de kwartfinale van de achterhoek cup op het programma. De tegenstander van vandaag was Terborg/Silvolde JO15-1, deze ploeg komt uit in de 2eklasse. Dus op papier was VVG’25 de favoriet voor deze wedstrijd, tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat de gasten van vandaag geen verkeerde ploeg hadden. Het ging nog een behoorlijke kluif worden om de overwinning over de streep te trekken.

De eerste helft was Terborg/Silvolde de gene met de betere kansen, VVG’25 was niet bij machten om echt grote kansen te creëren. Op enkele dreigende momenten bleef het rustig voor het doel van de keeper van Terborg/Silvolde. Voor het doel van Kyron Stevens was het een stuk drukker, met een paar aardige reddingen hield hij zijn doel schoon. We kwamen niet echt aan het opbouwen en vanuit de 2ebal waren het eigenlijk de gasten die scherper in de duels zaten. Er was weinig beweging zonder bal en hierdoor kwamen we moeilijk in ons spel.

In de rust vonden er 2 wissels plaats, Sem Willemsen en Bas Agelink kwamen in de ploeg, mede door de wissels kwamen we beter in ons spel. Sem Willemsen won veel duels de 2helft en Bas Agelink was belangrijk door zijn diepgang aan de linkerkant van het veld.

VVG’25 kwam goed uit de kleedkamer en dit resulteerde in beter veldspel, via de zijkanten werden we gevaarlijk en Zef Lochs zocht veel zijn directe tegenstander op met een individuele actie. Door de diepgang van Ties Kroets aan de rechterkant kwam de 1-0, Thijs Besselink bediende de rechtsback op zijn wenken en die had op zijn beurt een fantastische voorzet in huis op de inkomen lopende Zef Lochs. EEN AANVAL UIT HET BOEKJE!! De fase hierna was het veldspel voor de blauw witten, Tijn Berendsen die niet zijn best wedstrijd speelde hield vaak de bal goed vast en hierdoor konden we het spel verleggen naar de zijkanten. De laatste fase van de wedstrijd was het Terborg/Silvolde wat wel op zoek was naar de gelijkmaker, echter bleef het bij 1 echt grote kans. Deze werd op de paal gekeken door goalie Kyron Stevens. In de slotminuten was het nog even spannend dus maar VVG’25 JO15-1 trekt de overwinning over de streep!

Een mooie prestatie en een mooi affiche staat op het programma. De halve finale wordt namelijk op neutraal terrein gespeeld bij VIOD. De tegenstander voor de volgende ronde is ook al bekend.

17 april 19:00 VVG’25 JO15-1 – ST: Reunie /GSV’63 JO15-1 op sportpark Dichteren bij VV Viod.

Een mooie wedstrijd waar we naar uit kunnen kijken, supporters worden verzocht om in grote getalen af te reizen naar Doetinchem om de ploeg naar de finale te schreeuwen!

Aanstaande zaterdag ontvangen we FC Eibergen op ons eigen sportpark de Pol. Doordat de JO17-1 ook thuis moet zullen we de wedstrijd op veld 2 moeten afwerken. Op dit veld hebben we vandaag ook de overwinning weten te behalen, wat is er mogelijk tegen de ploeg waar in de 1eseizoenshelft nog met 1-0 van werd verloren?

Tot zaterdag, 12:00 VVG’25 JO15-1 FC Eibergen JO15-1 in de kuil!