VVG’25 JO15-1 geeft niet thuis tegen OBW JO15-1

Afgelopen zaterdag stond er weer voor de JO15-1 een belangrijke wedstrijd op het programma. Ditmaal was OBW de opponent. Een tegenstander van formaat.

De matadoren van VVG’25 traden in de volgende opstelling aan:
Aanvallers v.l.n.r. : Kyron Stevens, Tijn Berendsen en Teun Jansen.
Middenvelders v.l.n.r. : Jasper Molenaar, Ramon Roelofsen en Zef Lochs.
Verdedigers v.l.n.r. : Mike Epskamp (Thijs Besselink 55’), Daan Rysavy, Nout Thuis en Bram Starink (Bram Gunsing 45’)
Keeper: Twan Jansen

Op de bank begonnen: Bram Gunsing en Thijs Besselink (aangesloten vanuit de D1)

We traden de wedstrijd aan in onze zwarte inloopshirts, dit omdat OBW natuurlijk ook blauw is.

De wedstrijd begon al slap van beide kanten. Toch was het op het begin wel VVG wat ligt domineerde, dit resulteerde in lichte druk op de goal van OBW. Uit het niets was het dan toch OBW wat op een 0-1 voorsprong kwam, via het centrum kon de spits 1 op 1 komen met onze doelman. Deze kon echter ook niet redden. De rest van de 1e helft bleef slordig, of dit door het warme weer kwam op het kunstgrasveld zal ons een raadsel blijven. De hitte speelde voor beide ploegen een enorme factor, de wedstrijd werd er hierdoor niet beter op.

Ruststand: 0-1

De rust was een mooie mogelijkheid om goed terug te blikken op de eerste helft. Ondermaats!! Hier moest de 2e helft verandering in komen.

De 2e helft ging eigenlijk op de zelfde voet verder. Een saaie gezapige pot voetbal. In de 51e minuut was het helaas 0-2 geworden vanwege een dodelijke fout in de verdediging. We maakte het elkaar moeilijk in de opbouw waardoor de spits van Obw hiervan kon profiteren. Tijdens de hitte was het verstandig om de jongens goed te laten drinken. Vandaar dat er door de scheidsrechter van dienst 1 drinkpauze per helft werd ingelast. Dit gaf de trainers van de thuisploeg de mogelijkheid om het tactisch om te zetten. Binnen 5 min zou er een wissel plaats gaan vinden waardoor we meer druk in de aanval moeten krijgen. 1 op 1 achterin en doorschuiven van Zef naar de aanval. Thijs kwam erbij voor Mike, Thijs ging hierdoor op het middenveld spelen. Deze omzetting leverde niet het gehoopte resultaat op. De stand had nog erger uit kunnen lopen als Bram Gunsing niet tot 2 keer toe een bal van de lijn wist te redden!

Eindstand: 0-2. Hierdoor blijft VVG’25 Jo15-1 op 7 punten staan in de eerste klasse. Volgende week zaterdag uit naar de bataven om 12:00. Dit beloofd een zware wedstrijd te worden tegen de huidige nummer 2 van de competitie. De bataven hebben de laatste tijd punten laten liggen en gaan dat volgende week weer opnieuw doen.