VVG’25 JO15-1 houdt na hard werken de 3 punten op Sportpark de Pol!

VVG’25 JO15-1 is erin geslaagd om de eerste 3 punter te behalen in dit seizoen. Op het eigen sportpark werd er afgerekend met PAX JO15-1. VVG’25 moest aantreden met een aantal wijzigingen in de basisopstelling. Zo begon Mika Pfeil van de JO13-1 in de basis en mochten Jaron Daams en Stan van Hal ook van de JO13-1 op de bank plaats nemen.

In de eerste helft gebeurt er weinig voor beide doelen, de wedstrijd vindt vooral plaats op het middenveld en achterin bij beide ploegen. Waar VVG’25 wel het iets betere van het spel lijkt te hebben levert dit totaal geen gevaar op. Zonder echt weinig druk op de bal te geven, lijkt de verdediging van PAX toch te kloppen voor de thuisploeg. Helaas voor VVG’25 kan het nog niet echt beschikken over echte aanvallers, dus deze rollen moesten ingevuld worden door andere spelers.

Ruststand: 0-0

De 2e helft besloot VVG’25 om meer druk op de verdediging van PAX te gaan zetten. Dit omdat de verdediging kwetsbaar leek aan de bal, de eerste helft werden er al wat fouten gemaakt maar dit kon niet worden afgestraft door de Gaanderenaren. De omzetting bij VVG’25 leverde in de eerste 10 minuten van de 2e helft gelijk gevaar op. Ties Kroets kon fantastisch binnenschieten uit een mooie pass van Tieme Wassink over de verdediging heen. 1-0 op een lekker moment, net na rust. PAX was niet bij machten om iets terug te doen en VVG’25 wou doorstomen. Na een fout in de verdediging van de gasten was het Mika Pfeil die er tussen zat en Robin Jansen weg wist te sturen in de diepte. Robin Jansen omspeelde de keeper en wist de 2-0 te maken in een leeg doel. Hierna probeerde VVG’25 de wedstrijd te controleren, tot het moment dat aanvoerder Bas Agelink de bal kopt er hierbij zichzelf blesseert aan de rug. Hij moest hierdoor gewisseld worden, de organisatie van VVG’25 was even weg en VVG’25 kwam steeds meer onder druk te staan. PAX kreeg een vrije trap op de rand van de 16 meter. Deze komt via de lat en niet goed uitverdedigen weer terug bij de speler van de vrije trap, deze bedenkt zich niet en scoort vanuit een volley de aansluitingstreffer. Met nog 10 minuten op de klok is het voor VVG’25 alleen maar tegenhouden, dit lukt met niet veel kansen tegen. VVG’25 sleept de overwinning over de streep en kan de eerste 3 punten van de competitie op haar naam schrijven.

Volgende week reist de JO15-1 af naar Wehl om daar aan te treden tegen Concordia Wehl JO15-1. Aftrap 12:30, tot dan!