VVG’25 JO15-1 kan het de koploper niet moeilijk maken

Na een midweeks programma tegen Viod JO15-1 waar met goed spel werd gelijkgespeeld met 0-0 mochten de matadoren uit Gaanderen aantreden tegen de koploper uit de 1e klasse 06. Ruurlo JO15-1 is nog ongeslagen in de competitie dus er wachtte een moeilijke opgave voor VVG’25. Wat na het verlies bij Witkampers vorige week dus wel vertrouwen tankte door gelijk te spelen tegen een hoofdklasser.

VVG’25 begon met de volgende namen: Stevens, Gunsing, Willemsen, Starink (C), Kroets, Besselink (36. Buijl), Agelink (50. Bronkhorst) Brugman, Lochs, Chevalking en Berendsen.

Afwezig: Jarno Wisselink is bijna terug van zijn blessure en hoopt volgende week weer van de partij te zijn.

De eerste helft was het al duidelijk dat VVG’25 niet de wel gekende bus ging parkeren en met vlagen ook zelf initiatief wou nemen. Dit kost de ploeg uit Gaanderen ook vaak doelpunten tegen omdat er door persoonlijke fouten tegengoals krijgen. Echter zijn de trainers er van overtuigd dat resultaatvoetbal niet in de filosofie van de club ligt. Dus met vlagen werd er aardig rondgespeeld en konden we vooral via Tijn Berendsen enkele keren druk uitoefenen op de defensie van Ruurlo. Er waren de eerste 15 min geen kansen voor beide ploegen tot dat Ruurlo een vrije trap kreeg op ruim 30 meter. Nadat een variant werd uitgevoerd door Ruurlo lag de bal achter de teruggekeerde doelman Kyron Stevens. Net voor rust was het weer een onoplettendheid bij VVG’25 wat de ruststand bepaalde op 0-2. De blauw witten stonden verdedigend prima alleen maakte persoonlijke fouten, hierdoor kon VVG’25 het Ruurlo niet heel lastig maken.

De 2e helft was het zo georganiseerde VVG’25 volledig uit positie, we gingen dingen doen wat we niet hadden afgesproken en schoten eigenlijk werkelijk alles lang op Tijn Berendsen, het is geen schande om te verliezen van Ruurlo wat meer kwaliteiten heeft als ons maar op de manier wat we vooral grote delen van de 2e helft lieten zien was ondermaats. door deze manier van spelen liep de stand op tot 0-5 wat eigenlijk wel wat te veel is. We gaven Ruurlo te veel mogelijkheden om onze goalie aan het werk te zetten, onnodig balverlies was hier vaak de oorzaak van. Echter zaten er ook goede dingen in deze wedstrijd, vooral qua organisatie in de eerste helft. De linies stonden kort en via het drukzetten konden we enkele keren de bal onderscheppen. Echte kansen op een doelpunt hebben we niet echt gecreëerd, dit is een aandachtspunt voor de aankomende wedstrijden tegen Varsseveld en AZSV.

De komende weken zijn belangrijk voor de mankrachten van VVG’25 JO15-1, hierbij spelen we aankomende zaterdag uit tegen Varsseveld waar de 3 punten zeer gewenst zijn om onderin weg te komen. Zaterdag 24 november 2018 12:30 Varsseveld JO15-1 – VVG’25 JO15-1.