VVG’25 JO15-1 knokt zich naast Varsseveld na achterstand!

De wedstrijd van vandaag tegen Varsseveld kende een aantal afwezigen, Thijs Besselink en Ties Kroets waren nog niet terug van vakantie en Bas Agelink had afgelopen donderdag een knieblessure opgelopen. Hierdoor waren er enkele spelers van andere teams die aan sloten. Kyan Buizert van de JO15-2 begon in de basis en Robin Jansen en Twan Dieker sloten aan na hun eigen wedstrijd vanuit de JO13-1. Tim Bruman zat ook op bank, hij heeft zich gehaast van vakantie om nog op tijd te zijn voor de wedstrijd!

De wedstrijd was een uitgelegen kans voor VVG’25 om de nare smaak van de afgelopen wedstrijden weg te spoelen. Dan moest er wel een resultaat behaald worden tegen ploeg waar in de 1e competitiewedstrijd nog met 1-0 van werd verloren. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat bij VVG’25 de wil om te winnen aanwezig was. De 1e 30 minuten kwamen de blauw witten prima uit de startblokken, de bal werd vaak onderschept bij de opbouw van de thuisploeg en er werden prima kansen gecreëerd. Na enkele mogelijkheden was het VVG’25 die de score opende in de 23e minuut, Tijn Berendsen maakte een prima actie en zette Zef Lochs in een uitgelezen positie om te scoren. 0-1 voor de gasten. Prima uitgespeelde aanval waar de verdediging van Varsseveld geen antwoord op had. Tot er met de 30e minuut was echt helemaal niks aan de hand voor de ploeg uit Gaanderen. Er werd prima gecombineerd en we gaven geen kansen weg. Tot dat we niet meer gaan voetballen, de lange ballen werden gespeeld. Dit is niet onze kracht en hierdoor kregen we op een wel heel vervelend moment de 1-1 tegen door een mooie goal van de thuisploeg. De nummer 10 van de tegenstander schoot hem prima vanaf randje 16 in de bovenhoek.

Ruststand: 1-1

Na de rust was er zo’n 10 minuten een beeld van VVG’25 wat we eigenlijk dit seizoen nog niet gezien hebben. Echt werkelijk elke bal werd ingeleverd en er werd slap verdedigd, de vraag is hoe de ploeg zo uit de kleedkamer kon komen. Dit resulteerde dan ook in een tegentreffer voor ons. 1-2 door een aanval via de linkerkant, voorzet en hij kon worden binnen gelopen. Na dit slordige begin werd er daarna wel weer beter gevoetbald, Bram Starink kwam beter in de wedstrijd en was erg belangrijk met zijn onderscheppingen op het middenveld en vervolgde dit ook vaak goed. Een corner van Zef Lochs schoot nog door bij de 2e paal waar JO13-1 speler Robin Jansen een uitgelezen kans had om te scoren, echter kon hij ook nog over. Balen, maar er volgde nog meer, de aanvoerder blauw witten bedacht om 10 minuten voor tijd een solo in te zetten van eigen helft. Hij sprintte de back er volledig uit en bediende Tijn Berendsen op randje 16. Uit de draai wist de topscoorder uit Gaanderen fantastisch binnen te schieten! De welverdiende 2-2 stond op het scorebord en VVG’25 wou meer, we bleven 1 op 1 spelen alleen kregen niet echt veel uitgespeelde aanvallen. Hierdoor bleef het steken op 2-2 en hadden beide ploegen aan een punt niet veel.

Positief: Robin Jansen bleek weer van waarde voor de ploeg uit Gaanderen en Twan Dieker maakte zijn debuut voor de JO15-1 op rechtsback en zeker niet onverdienstelijk!

Eindstand: 2-2

Doelpuntenmakers: ’23 1-0 Zef Lochs (Assist Tijn Berendsen) ’60 2-2 Tijn Berendsen (Assist Bram Starink)