VVG’25 JO15-1 met opgeheven hoofd en 0 punten terug naar Gaanderen!

Op 21 september 2019 moest VVG’25 JO15-1 aantreden tegen FC Winterswijk JO15-1, een niet ideale voorbereiding voor de Gaanderenaren omdat 3 spelers geblesseerd waren en de bekerwedstrijden waren ook nog niet om naar huis te schrijven. De formatie werd iets gewijzigd omdat het spelersmateriaal aanvallend gezien wat nihil was. Milan Buijl, Twan Chevalking en Nick Wisselink waren afwezig vanwege een blessure. Dit zal helaas nog enkele weken duren, Mika Pfeil en Jaron Daams sloten aan vanuit de JO13-1.

Vanuit een compacte organisatie werd er om 12:45 afgetrapt op het hoofdveld in Winterswijk. De organisatie bij VVG’25 stond perfect, Winterswijk heeft veel de bal maar kan eigenlijk niet tot kansen komen doordat er prima verdedigd werd en het veld klein gehouden werd. VVG’25 kwam alleen zelf niet veel aan de bal rond de goal van Winterswijk. Het enige spaarzame moment dat VVG’25 echt gevaarlijk werd is uit een vrije trap van Bas Agelink waar Robin Jansen net onder de bal door duikt en dit leverde het gevaarlijkste moment op uit de 1e helft van VVG’25! Niet veel later was het enige moment waar we niet goed stonden verdedigend en de spits van FC Winterswijk kon afronden en de 1-0 binnen schieten 1 op 1 met onze goalie Rens Nijman.

Ruststand: 1-0

De 2e helft stonden we verdedigend weer heel goed en kwamen vooral Bas Agelink en Thijs Besselink goed in balbezit in de opbouw. Jarno Wisselink en Daan Bronkhorst stonden goed te verdedigen en zo kwamen we al veel beter aan het voetballen als voorgaande wedstrijden. Het ontbreken van echte aanvallers merkt de ploeg uit Gaanderen omdat de dreiging die er met maten was niet benut kon worden. De 2 JO13-1 spelers kwamen beide voorin te spelen en moesten voor diepte zorgen in de counter. Dit werd niet optimaal benut en er kwamen niet echt grote kansen uit. De organisatie was goed en compact waardoor de bal goed en snel werd veroverd. De laatste 5 minuten van de wedstrijd werd er risico genomen door de uitploeg, er werd 1 op 1 gespeeld en er werd meer druk vooruitgezet om toch opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Hierdoor kwamen er veel ruimtes en hier profiteerde FC Winterswijk van, 1 minuut voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid door de 2-0 te maken. Hierna floot de scheidsrechter bijna gelijk af.

Helaas een 2-0 nederlaag maar bij deze nederlaag is er een heel ander beeld dan de voorgaande wedstrijden. Met de juiste instelling kunnen we dus heel ver komen, deze tegenstander wordt hoog ingeschat en we waren zeker niet kansloos. Hier kunnen we mee verder, aankomende week hard trainen om het volgende week op het eigen sportpark op te nemen tegen PAX JO15-1, aftrap 13:00 uur!