VVG’25 JO15-1 met opgeheven hoofd na verloren halve finale van de achterhoek cup!

17 april 19:00 stond al enige tijd in de agenda voor de spelers, staf en supporters van de JO15-1. Het mooie avontuur in de achterhoek cup is nu de halve finale. In een mooie ambiance werd er om 19:00 afgetrapt. De spelers kwamen met een opkomsttune en de spelersnamen werden door de speakers geblazen. VVG’25 was met een volledig selectie afgereisd naar Dichteren, voor deze speciale gelegenheid hadden we ook een reservekeeper mee genomen. Rens Nijman van de JO13-1 nam deze taak op zich, bedankt hiervoor!

De wedstrijd begon een beetje onwennig, wellicht dat de spanning van de halve finale toch meer te zien was als dat men had verwacht. Aan beide kanten was er veel balverlies, in balbezit was het nog niet goed. VVG’25 kreeg in de 10e minuut een heel ongelukkige goal tegen, een corner wordt niet goed verwerkt door VVG’25. Hij komt terug bij de spelers die hem nam en deze legt hem bij de 1e paal binnen. 0-1 voor Reunie JO15-1. Bij deze actie raakt de vooral af iets geblesseerde Kyron Stevens geblesseerd. Hij moet het veld verlaten en Rens Nijman komt in de ploeg. De jonge debutant van de JO13-1, keept pas een aantal wedstrijden maar dat is er niet aan af te zien! Niet veel later volgt de 2-0 door het niet goed doordekken van onze defensie. We laten ons qua veldspel wel zeker gelden, Reunie heeft alleen veel individuele kwaliteiten voorin. Deze spelers beslissen wedstrijden voor je, dat zie je terug bij de goals die we ook wel wat gemakkelijk weg geven. Helaas de 2e tegenvaller qua blessures en ook Bas Agelink moet het veld verlaten door een knieblessure. Echter is het daarna de jonge keeper die met een uittrap onze spits Tijn Berendsen 1 op 1 met de keeper van Reunie zet. De keeper wacht lang met duiken en dit doet hij uitstekend waardoor Tijn Berendsen de bal niet tegen de touwen kan schieten. VVG’25 begint aan een betere fase in de wedstrijd, Twan Chevalking werkt hard en onderschept veel ballen. De beste wedstrijd van hem dit seizoen op het juiste moment zou je zeggen. Een mooie aanval via de rechterkant Bram Gunsing en Tijn Berendsen combineren door de defensie heen. Tijn zet met een prima voorzet Zef Lochs in scoringspositie. Helaas wordt ook deze inzet goed gepakt door de keeper. Niet veel later volgt er een corner voor VVG’25, de afvallende bal is een prooi voor Milan Buijl die hem snoeihard tegen de touwen schiet. 2-1, de blauw witten zijn terug in de wedstrijd zou je zeggen. Op slag van rust volgt er een corner die blijft liggen in de 5 meter, weer een ongelukkige tegengoal doordat we verdedigend niet goed opgesteld staan.

Ruststand: 1-3

Na de rust is het eigenlijk hetzelfde beeld als de 1e helft. VVG’25 voetbalt wel redelijk en kan via het middenveld vaak vrij komen in de ruimte. De echt grote kansen voor VVG’25 blijven uit, het veldspel is niks op aan te merken alleen komt Reunie wel te vaak in scoringspositie door niet goed uitverdedigen van ons. Dit is wel een kwalijke zaak omdat we hierdoor weer 2 goals incasseren de 2e helft. De 1e is een fantastisch schot van de aanvoerder van de tegenstander die in de bovenhoek beland. De 5-1 valt op in de allerlaatste seconden van de wedstrijd, Sem Willemsen denkt de bal achter te laten gaan. Echter profiteert hier de rechtsbuiten van en zet iemand vrij in de 5 meter. Rens blijft helaas kansloos en de 5-1 eindstand staat op het scorebord.

Geen schande om te verliezen van Reünie, wat eigenlijk 1 klasse hoger speelt. We moeten alleen zorgen dat we het gevoel van vandaag mee nemen naar zaterdag. Waar VV Gendringen Jo15-1 op het programma staat. We hebben qua positiespel een prima pot op de mat gelegd. Alleen verdedigend moeten we kleine dingen bespreken en op naar aanstaande zaterdag waar weer een belangrijke pot op het programma. Helaas is de droom om de finale te behalen niet gehaald maar kunnen met een goed gevoel terugkijken op het avontuur in de achterhoek cup!

Zaterdag 12:00 thuis op sportpark waar de JO15-1 het zal moeten doen zonder Bas Agelink en Kyron Stevens die helaas geblesseerd raakte vandaag en er waarschijnlijk een tijdje uit zullen liggen.

Opstelling: Kyron Stevens (17’ Rens Nijman), Ties Kroets, Jarno Wisselink, Sem Willemsen, Bas Agelink (24’ Daan Bronkhorst), Bram Starink, Bram Gunsing, Zef Lochs (40’ Tim Brugman), Milan Buijl (40’ Thijs Besselink), Tijn Berendsen, Twan Chevalking.