VVG’25 JO15-1 neemt één puntje mee uit Westervoort!

Dinsdagavond 14 mei speelde VVG’25 de competitiewedstrijd tegen Sportclub Westervoort, deze wedstrijd was vervroegd omdat er op de laatste speeldag geen ruimte was voor de wedstrijd bij de gastheren. Daardoor moest en de manschappen van de JO15-1 op dinsdagavond aantreden. Bij VVG’25 was alleen Bas Agelink afwezig vanwege zijn blessure aan de lies. VVG’25 wou het goede gevoel van de vorige overwinning doorpakken en graag de 3 punten meenemen naar Gaanderen!

De wedstrijd begon was stroef voor VVG’25, Tim Brugman moest vroeg afhaken in de wedstrijd vanwege misselijkheid en hiervoor kwam Sem Willemsen al snel in de ploeg. Het voordeel van vandaag was dat we met de tegenstander hadden afgesproken dat we mochten door wisselen, dus Tim kon de 2e helft weer gewoon zijn opwachting maken. VVG’25 liet de thuisploeg aan de bal en hield de linies kort op elkaar, zo af en toe met wat gevaarlijke momenten de 1e helft maar VVG’25 komt na goed druk zetten van Tijn Berendsen op een 0-1 voorsprong, Tijn veroverd de bal van de keeper van Westervoort en geeft de bal op het presenteerblaadje voor Thijs Besselink, die vanaf de linkerkant veel aan het zwerven was, hierdoor wist de rechtsback niet wat hij moest doen. Thijs maakte hem af in een vrijwel lege goal en maakte zijn 1e treffer van het seizoen. Een aantal minuten later is het Zef Lochs die kan profiteren van een blunder in de defensie van de thuisploeg. Echter neemt hij de bal niet goed mee waardoor een 100 procent scoringskans achterwegen blijft. Het is niet zo dat VVG’25 het betere van het spel heeft maar Westervoort creëert ook niet supergrote kansen. Het is wel de ploeg die tot nu toe het meest op de voorzet speelt van de gehele competitie, vooral vanaf de rechterkant proberen ze de redelijk grote spits voortdurend te zoeken, echter stond ons centrum Jarno Wisselink en Bram Starink prima opgesteld!

Ruststand: 0-1

De 2e helft beginnen we niet scherp, de duels worden niet goed aangegaan en Westervoort wordt veel sterker. Het begint met een schot op de lat en eindigt met een aantal ballen net voorlangs. Inmiddels hebben Tim Brugman en Milan Buijl betreden en werden de doelpuntenmaker Thijs Besselink en Zef Lochs vervangen. De trainer van de tegenstander besloot om al vrij vroeg alles op niets te gaan spelen. 1 op 1 achterin en volle druk vooruit, dit resulteerde in een heel open wedstrijd met vooral de grote kansen voor de thuisploeg. Met enkele kansen voor VVG’25 vanuit de omschakeling, Tijn Berendsen was vaak bij uittrappen van Kyron Stevens gevaarlijk. Het was hopen op de 0-2 uit de omschakeling en de boel dichthouden achterin. Het was Tim Brugman die een open kans had op de achter af winnende treffer, Tijn veroverde de bal nogmaals in het druk zetten en zette Tim voor een open kans vanaf 11 meter, Tim wist niet genoeg kracht achter de bal te zetten en de keeper kon hem pakken, helaas niet de 0-2. Met nog zo’n 15 minuten op de klok was het nogmaals Westervoort wat het nu eens van afstand probeerde. En niet zonder succes, de bal had een effect waar onze goalie zich op verkeek. 1-1 met nog een kwartier op de klok, Zef Lochs kwam nog met frisse energie in het veld voor de iets wat zieke Twan Chevalking. Echter kregen we op een kans van Tijn Berendsen geen grote mogelijkheden meer en was het af en toe billenknijpen voor de goal van keeper Kyron Stevens.

Eindstand: 1-1

Doelpuntenmakers: ’22 Thijs Besselink (Ass. Tijn Berendsen)

Kaarten: –

VVG’25 komt wellicht beter weg met een punt maar had ook kansen op de winnende treffer, omdat je ook lang met 0-1 voorstaat had je gehoopt op een beter resultaat. Maar met een gelijkspel mag je niet ontevreden zijn, hard gewerkt en op naar aanstaande zaterdag uit tegen AZSV! 11:00 Sportpark Villekamp, tot dan!