VVG’25 JO15-1 ongelukkig na spektakel in 2e helft!

Het werd weer eens tijd voor de JO15-1 om de volle 3 punten te pakken in een competitiewedstrijd. Dit bleef de laatste weken uit door te verliezen van tegenstanders met meer kwaliteiten. Echter moest er vandaag dus gewonnen worden van Varsseveld JO15-1, ook een tegenstander uit de onderste regionen van de competitie. Het verschil was 1 punt op de ranglijst in het voordeel van VVG’25, dit was dus voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om weg te kruipen bij de onderste ploegen.

Varsseveld begon sterk aan de wedstrijd, over het algemeen wonnen ze veel 2e ballen. Hierdoor kwam VVG’25 eigenlijk met de rug tegen de muur te staan. Nummer 10 van Varsseveld was de bepalende speler en wist ook vrij snel de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Bram Gunsing werd behandeld voor een bloedneus en net op dat moment had de nummer 10 net genoeg ruimte om de bal steenhard in de bovenhoek te schieten, Kyron Stevens kansloos. In de minuten daarop volgend was het nog steeds Varsseveld wat de dienst uit maakte. Eigenlijk uit het niets, ingooi aan de rechterkant van het veld, deze werd goed snel gegooid door Zef Lochs. Hiermee stuurde hij Tijn Berendsen één op één met de keeper. Hier wist de topschutter uit Gaanderen wel raad mee 1-1. Echter was dit geen voorbode voor de rest van de 1e helft, er werd slap verdedigd en we stonden verdedigend ook niet goed. We bleven niet in onze zone verdedigen en stapte vaak over de bal heen. Hierdoor kon weer de nummer 10 van Varsseveld tussen onze verdediging heen slalommen, hierna zette hij de linksbuiten vrij voor de goal, 2-1.

Ruststand 2-1. We halen ons niveau niet, er moest wat veranderd worden om de wedstrijd te laten kantelen. Dit scenario was door beide trainers al besproken en de vervolg stappen waren snel duidelijk. De formatie werd omgetoverd naar een 1-4-1-3-2, hierdoor hoopte de trainers de verdediging van Varsseveld onder druk te zetten. De teruggekeerde Jarno Wisselink mocht zijn opwachting maken voorin, Bas Agelink kwam er ook bij aan de zijkant.

De 2e helft was een waar spektakelstuk aan de kant van VVG’25, de wil om te winnen was duidelijk aanwezig en we gingen voor elkaar door het vuur. Het voetbal was dan wel niet super maar via wellicht wat opportunistisch spel waren de blauw witten oppermachtig de 2e helft. Dit leidde tot kansen en druk op de goal van de thuisploeg, het tempo lag hoog en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook in de 55e minuut was het Jarno Wisselink die de tegenstander zijn hielen liet zien, met een afgemeten voorzet wist Zef Lochs de bal binnen te lopen bij de 2e paal. Hier namen de gasten natuurlijk geen genoegen mee, de winst was het enige wat telde. Vlak hierna was het Tijn Berendsen die een piekfijne steekpass in huis had en Jarno Wisselink in scoringspositie bracht, echter wist Jarno deze niet te benutten en liep tegen de keeper op. In de aanval die hierop volgde was het de lange spits die met een gewonnen kopduel de verdediging passeerde en de winnende treffer achter Kyron Stevens wist te schieten. De laatste 5 minuten van de wedstrijd waren er geen grote kansen meer en kon VVG’25 met lege handen naar Gaanderen. Dit was zeker op basis van de 2e helft niet verdiend!

Opstelling VVG’25: Stevens, Bronckhorst, Gunsing, Starink (C), Kroets, Besselink (’52 Buijl), Willemsen, Chevalking (’36 Agelink), Lochs, Brugman (’36 Wisselink) en Berendsen.

Geel: ’58 Zef Lochs

Doelpunten:

’24 Tijn Berendsen assist Zef Lochs

’55 Zef Lochs assist Jarno Wisselink

Volgende week zaterdag 12:00 nog een belangrijke wedstrijd voor de JO15-1, we ontvangen op sportpark de Pol AZSV JO15-1. Weer een tegenstander wat ongeveer op gelijke hoogte staat in de competitie. We nemen graag de 2e helft mee naar volgende week, deze was prima en met deze drive moeten we de 3 punten deze keer in Gaanderen te houden!