VVG’25 JO15-1 – Silvolde JO15-1

Op 18 november om 12:00 werd er afgetrapt op sportpark de pol voor de wedstrijd VVG’25 JO15-1 – Silvolde JO15-1. Dit was voor sommige jongens een belangrijke wedstrijd omdat ze tegen hun klasgenootjes speelde. Zo waren ze er erg op gedreven om de 3 punten in Gaanderen te houden.

De wedstrijd begon heel slordig van beide kanten. De rust werd niet bewaard en alle ballen werden lang gegeven. Na ongeveer 20 minuten werd er beter gevoetbald door beide ploegen. Silvolde was voetballend misschien wel iets beter als VVG’25 maar het was toch VVG’25 die op een 1-0 voorsprong kwam. Jasper Molenaar stuurde Tijn Berendsen diep weg, die door een individuele actie 2 man te slim af was en met zijn linker been knap binnen schoot vanaf de 16 meter.  Na deze goal was het al vrij snel 1-1 door een fout in onze opbouw, we maken het ons vaker in wedstrijden te moeilijk door fouten te maken. Hierdoor krijgen we te makkelijk doelpunten tegen, dit geld niet alleen voor vandaag. Na deze goal viel de wedstrijd een beetje dood, er gebeurde weinig en Silvolde was eigenlijk beter als verwacht. We lieten ze te veel voetballen, de mid mid kwam te veel aan de bal. Vlak voor rust was het wel 2-1 voor VVG’25, Teun Jansen die goed binnen schoot op een voorzet van Tijn Berendsen 2-1. Het was fijn dat we net voor rust toch de winst konden pakken. Met deze stand gingen we de kleedkamer in.

In de rust werd er door de trainers niet ingegrepen maar wel benadrukt dat we veel meer de vaste patronen moeten zoeken. De spits zoeken en dan daar onder komen. De 2e ballen moesten meer geworden worden en we moesten hun vooral niet laten voetballen. Daarom gingen we ze al in de opbouw vastzetten.

De 2e helft begon redelijk goed voor de mannen uit Gaanderen. Het was Teun Jansen die zijn 2e op het scorebord zette door een halve volley achter de keeper van Silvolde te werken. 3-1 voor VVG’25. Dit mochten ze niet meer weggeven en de score alleen nog maar uitbreiden. In de loop van de 2e helft was het eigenlijk 1 richtings- verkeer en werd de doelman van Silvolde regelmatig onder vuur genomen. De mooiste van de middag was de 4-1 die dit maal weer op de naam kwam van Teun Jansen, de aanval werd van de linkerflank via de as naar de rechterflank gespeeld waar Teun de doelman verschalkte door de bal rechts onder in de hoek te schieten. De verdediging van de tegenstander werd helemaal uit elkaar gespeeld en de vrije man werd gevonden. Klasse goal!!

Na de 4-1 was het Silvolde die weer wat terug deed, het werd 4-2 in een van de spaarzame momenten dat Silvolde de 2e helft een kans kreeg. Na de 4-2 werd de score verder uitgebouwd door onze spits Tijn Berendsen, nadat hij een paar kansen om zeep geholpen had doordat hij te graag over wou spelen. Scoorde hij de 5-2 en de 6-2! Hij ging hier voor eigen succes en dat resulteerde in 2 doelpunten.

Kortom: VVG’25 JO15-1 boekt een goede overwinning op weg naar de strijd om bij de eerste 3 te eindigen, waarbij de eerste helft Silvolde misschien wel het betere van het spel had, maar VVG’25 de 2e helft zich gerevancheerd heeft en de wedstrijd goed heeft afgesloten.

Doelpuntenmakers:

3x Teun Jansen

3x Tijn Berendsen

Volgende week staat er een uit wedstrijd tegen ST VVL/Stokkum JO15-1 op het programma. Om 13:00 word er afgetrapt op Sportpark t Broek in Stokkum. Hier moet er gewonnen worden om de goede lijn door te zetten en naar boven te kijken op de ranglijst.