VVG’25 JO15-1 vergeet goede lijn door te trekken…….

Een goede voorbereiding werd woensdag goed afgesloten met een winstpartij in de achterhoekcup na shoot-outs. Deze overwinning gaf vertrouwen naar de 1e competitiewedstrijd toe. Om 10:00 gingen we vertrekken richting Neede voor de eerste competitiewedstrijd. Een onrustige voorbereiding op deze wedstrijd deed geen goed en er moest op het laatste moment nog vervanging worden gezocht voor de 2 zieken Tim Brugman en Zef Lochs. Dit was Guus Bouwens die ons uit de brand wou helpen en helaas niet bij zijn eigen team de JO13-1 mee kon doen, waarvoor dank!

We begonnen met de 11 spelers die de JO15-1 op dit moment nog kende en hierdoor was de bezetting nihil voor deze wedstrijd. Bram Strarink was ook nog niet beschikbaar, maar dan alsnog hebben we prima spelers op papier staan om deze wedstrijd te beslissen en de 3 punten naar Gaanderen mee te nemen.

Het begin van de wedstrijd was opnieuw niet heel scherp, het was even aftasten voor beide ploegen. De gehele 1e helft waren er eigenlijk weinig kansen voor beide ploegen. VVG’25 had het betere van het spel en voetbalde vooral op het eind van de 1e helft goed voetbal via de zijkanten waar Bas Agelink en Daan Bronkhorst een belangrijke rol in speelde. Wellicht wat gelukkig maar het was een corner aan de linkerkant van Milan Buijl die via een stuit de keeper verraste, deze kon daarna binnen getikt worden door Twan Chevalking en zo scoort hij zijn 2e doelpunt in 2 wedstrijden. We hadden de wedstrijd onder controle en Neede kon eigenlijk ook niet echt gevaarlijk worden.

De 2e helft was het Neede wat beter in de wedstrijd kwam. VVG’25 kreeg in de openingsfase wel 2 dikke kansen om de score op 0-2 te zetten. Echter wisten Tijn Berendsen en Milan Buijl 1 op 1 met de keeper het niet tot een doelpunt te brengen. Als je op dat moment de 0-2 had gemaakt was de wedstrijd grotendeels gespeeld. Hierna was het Neede die op zoek ging naar de gelijkmaker. VVG’25 was niet te herkennen in vergelijking tot de 1e helft. We mogen niet zo’n verschil in niveau laten zien. Neede wist via slecht verdedigen van de gasten de 1-1 te maken. Jarno Wisselink dook onder de bal door en hierop volgend werd de bal niet goed weggewerkt. De ingebrachte spits bij Neede hadden we het moeilijk mee, dit omdat deze zich telkens liet uitzakken. Deze spits wist ook 5 minuten voor tijd de winnende treffer te maken, dit doordat de bal tussen onze keeper en de laatste linie bleef hangen en hij als eerste reageerde en de bal over goalie Kyron Stevens wist te liften.

Lichtpuntje: De invallende Guus Bouwens deed het erg goed en snapte  hoe hij verdedigend moest staan vervolgens wist hij af en toe nog een goede actie te maken, hierdoor kwamen we af en toe tot nog wat dreiging voor de goal in het laatste kwartier, complimenten Guus!

Eindstand: 2-1

Doelpuntenmaker: Twan Chevalking (Ass. Milan Buijl)

Wissels: ’45 Guus Bouwens à Daan Bronkhorst

Volgende week hebben we wat goed te maken tegen Dvc’26, de jonge ploeg van VVG’25 kan gewoon weg veel beter en laten dit in een groot gedeelte van de 1e helft ook zien!

Hopelijk hebben we volgende week weer de beschikking over Zef Lochs en Tim Brugman, tot volgende week om 12:00 op Sportpark de Pol.