VVG’25 JO15-1 verliest ook 2e competitie wedstrijd…

Nadat vorige week werd verloren van Neede met 2-1 konden de jongens zich vandaag revancheren tegen DVC’26 JO15-1. Geen onbekende tegenstander voor de ploeg uit Gaanderen. Er was immers in de winterstop al geoefend tegen de ploeg uit Didam. Dit duel eindigde in een 1-0 verliespartij. Hier ging de ploeg dit maal alles aan doen om de score in het voordeel van VVG te doen laten uitvallen.

De ploeg was echter nog steeds niet compleet en Kyan Buizert van de JO15-2 sloot aan, dit omdat Bram Starink en Milan Buijl ontbraken bij de JO15-1.
De wedstrijd begon zo als wel vaker bij de JO15-1 slordig. Na enkele minuten pakte de thuisploeg het initiatief en was het in balbezit zeer aardig. Vooral de opbouw werd prima gedaan. Backs die erover heen kwamen en hierdoor konden we ruimte maken voor dreiging. Echter bleef het eigenlijk alleen bij dreiging, in deze wedstrijd was het goed te merken dat VVG’25 het moeilijk heeft om kansen te creëren. Echter had VVG’25 de wedstrijd onder controle tot dat er 1 moment in de 1e helft was waar er een slippertje was in de defensie. De communicatie had beter gekund want hierdoor bleef Jarno Wisselink van de bal af. Terwijl hij de bal makkelijk had kunnen wegwerken. Kyron Stevens had namelijk zijn goal verlaten om de bal te onderscheppen echter was dit wellicht geen goede keuze waardoor de bal in het lege goal gewerkt kon worden door de spits van DVC’26. Dit bleek later de enigste goal van de wedstrijd te zijn en hierdoor maken we het onszelf erg moeilijk. Verder waren er in de opbouw veel mogelijkheden voor Tim Brugman die een prima wedstrijd speelde kon telkens het spel verleggen door goed tussen de linies vrij te komen. Echter leverde dit niet het gehoopte resultaat op wat VVG’25 van tevoren besproken had.
De 2e helft was eigenlijk hetzelfde beeld als de 1e helft, Didam kreeg de betere kansen en VVG’25 had eigenlijk het betere van het spel. De echt grote kansen bleven uit en ook VVG’25 kreeg geen grote kansen tegen. Hierdoor bleef het de 2e helft een wel vermakelijke wedstrijd om naar te kijken. Dit was ook puur door de spanning die er nog was door de stand van maar 0-1, die dus nog lang op het scorebord zou staan. De laatste 10 minuten werden er meer lange ballen gespeeld naar de spits Tijn Berendsen die een plek naar voren was geschoven om nog wat te forceren. Echter was dit niet genoeg voor de ploeg uit Gaanderen.
Volgende week speelt VVG’25 een oefenwedstrijd uit naar VIOD JO15-1. Deze ploeg was in de achterhoekcup als een op 0-0 gehouden in eigen huis en dus een prima tegenstander voor de blauw witten, deze wedstrijd word om 10:00 gespeeld op sportpark Dichteren.
Hopelijk kan VVG’25 hier een goed resultaat neer zetten om op 9 maart klaar te zijn voor Varsseveld JO15-1!