Nieuws

VVG’25 JO15-1 verliest van de koploper door matige 1e helft.

VVG’25 begon in een iets andere formatie dan gebruikelijk. Dit om het middenveld te versterken en het voetbal bij Zutphen uit het middenveld te halen. In een formatie met 3 verdedigers en 4 middenvelders werd er afgetrapt aan de wedstrijd. Alleen Twan Chevalking ontbrak aan de kant van de ploeg uit Gaanderen.

De eerste helft was zeer zwak aan de kant van de thuisploeg. De duels werden niet gewonnen en Zutphen kwam vaak voor het doel van goalie Kyron Stevens. De buitenspelers wonnen vaak het 1 tegen 1 duel aan de zijkanten en kwamen hierdoor tot veel kansen. Uit een van deze kansen volgde een corner, de lange spits uit Zutphen verlengde de bal en werd van dichtbij binnen getikt door de gasten 0-1. We hadden erg veel moeite om de bal rond te laten gaan en konden niet ons eigen spel spelen. De 0-2 volgde niet al veel later, de rechtsbuiten van Zutphen wist de bal binnen te tikken na een aardige actie. Het enige wapenfeit aan de kant van VVG’25 was een prima actie aan de rechterkant van Tijn Berendsen, die op zijn beurt Zef Lochs vrij speelde op de rand van het 16 meter gebied. Echter belande deze bal net over het doel.

In de rust vonden er 2 wissels plaats aan de kant van VVG’25, Daan Bronkhorst en Ties Kroets kwamen in het veld voor Thijs Besselink en Sem Willemsen. Er werd geschakeld naar het vertrouwde systeem en er werd benadrukt dat er echt een tandje bij moest. Het stond immers pas 0-2 waar het meer had kunnen zijn. Maar Kyron Stevens was een sta in de weg voor de koploper uit Zutphen.

De 2ehelft sloeg de beleving iets meer over op de groep, er werd voor elkaar gewerkt en dit was duidelijk zichtbaar. Het was de 39eminuut wanneer er prima druk gezet werd door Tijn Berendsen op de keeper van de tegenstander. Met de echte wil om te winnen maakte hij een sliding en gleed hem zo binnen! 1-2, alles is nog mogelijk was het gevoel binnen en buiten de lijnen. Dit bleek niet zo te zijn, een aantal minuten later was het balverlies van VVG’25 in de opbouw wat de 1-3 veroorzaakte. De aanvallers van Zutphen waren er als de kippen bij om ervan te profiteren.

Eindstand: 1-3

Doelpuntenmakers: ’39 Tijn Berendsen

Kaarten: –

Geen schande om te verliezen van zo’n grote club als FC Zutphen. Een goede ploeg met meer individuele kwaliteiten dan wij. Prima hersteld de 2ehelft in vergelijking tot de 1ehelft.

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024