VVG’25 JO15-1 weet te stunten tegen hoogvlieger AVW!

Het is zaterdag 11 mei en er wordt op ons eigen sportpark aangetreden tegen de nummer 3 van de ranglijst. AVW uit Westervoort, normaal gesproken geen leuke ploeg om tegen te spelen. De wedstrijd van vorig jaar zou niet geheel leuk op terug gekeken worden, maar op deze zonnige zaterdagmiddag was er niks mis met het affiche VVG’25 JO15-1 – AVW JO15-1. Een sportieve wedstrijd op een prima grasmat van sportpark de Pol. VVG’25 kon weer beschikken over Kyron Stevens die terug is van zijn blessure, helaas was Sem Willemsen met een kuitblessure uit de training gekomen van donderdag en kon helaas niet opgenomen worden in de selectie.

De wedstrijd begon voor VVG’25 met weer een tegenslag, de wedstrijd was amper 5 minuten oud toen Bas Agelink zich leek te verstappen en greep naar zijn lies. De linksback van VVG’25 was dit seizoen al heel ongelukkig met blessures en leek juist net weer terug van een knieblessure. Hij werd vervangen voor Ties Kroets. VVG’25 liet de opbouw bij AVW en probeerde met momenten goed druk te zetten. Echter was het toch AVW wat in de 23e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Dit doelpunt had voorkomen kunnen worden door iets feller in het duel te zitten op meerdere posities, de linksbuiten van AVW was oog in oog met onze goalie ijzig kalm en schoof hem onder de keeper door. Dit was ook tevens de ruststand. VVG’25 had geen grote kansen gehad op een paar gevaarlijke corners na. Met vlagen werd er prima positiespel gespeeld maar de echte kansen bleven uit.

VVG’25 komt goed uit de kleedkamer en is eigenlijk de gehele 2e helft beter als de gasten. AVW is eigenlijk alleen gevaarlijk uit enkele afstand schoten maar onze keeper Kyron Stevens stond weer ouderwets een prima pot te keepen. VVG’25 hield goed de druk op de tegenstander en er kwamen mogelijkheden om te scoren. Het is een kwartier voor tijd als Tijn Berendsen aan een fantastisch moment in de wedstrijd begint. Vanaf ongeveer eigen helft begint hij aan een solo door de defensie van AVW. Hij dribbelt tot aan ongeveer de 11 meter en schiet de welverdiende 1-1 binnen! De vreugde is aanwezig maar VVG’25 wil doorpakken, het houdt de druk hoog en wil winnen. De ingevallen Zef Lochs bedenkt zich niet vanaf een metertje of 20 en weet de bal linksonder in het netje te knallen! VVG’25 staat met 2-1 voor en het is nog 10 minuten tot het laatste fluitsignaal klinkt. AVW probeert nog alles op alles te zetten om de gelijkmaker te maken door 1 op 1 te gaan spelen. VVG’25 komt eigenlijk niet in gevaar en wint op basis van een sterke 2e helft de wedstrijd en stijgt een plekje op de ranglijst!

Dinsdag spelen we ook voor de competitie tegen Westervoort JO15-1 in Westervoort om 19:00! Deze wedstrijd is verplaatst omdat er in het laatste weekend geen mogelijkheid was om daar te spelen. Zaterdag spelen we uit tegen AZSV in Aalten om 11:00! Tot dan!