VVG’25 JO15-1 wint van koploper!

Afgelopen zaterdag stond de topper in de 2e klasse 09 op het programma! De koploper kwam op bezoek bij VVG’25 JO15-1, dit was MVR JO15-1 en bij winst van de mannen uit Gaanderen zouden beide ploegen gelijk komen in aantal punten. Als MVR zou winnen zou het zo goed als zeker zijn van het kampioenschap.

VVG’25 JO15-1 begon in de volgende opstelling:

Aanval: Dany, Tijn en Kas

Middenveld: Zef, Nout en Jasper

Verdediging: Daan, Ramon, Bram S en Kyron

Keeper: Twan

Wissels: Teun, Mike en Cas.

De wedstrijd begon goed, we kramen goed uit de kleedkamer en maakte het MVR heel lastig om op te bouwen. Met enkele acties van de vleugelaanvallers Dany en Kas waren we erg drijgend en was het eigenlijk al snel duidelijk wat de opdracht was van beide trainers. Na ongeveer 12 minuten was het 1-0 door Kas Valk, hij was het eindstation van een mooie steekpass van Dany Lankveld. De gehele 2e helft was VVG’25 de betere van het veld. MVR had vaker en langer de bal maar VVG’25 was veel dreigender als ze de bal onderschepte. Veel 2e ballen werden gewonnen op het middenveld door Nout Thuis die sterk speelde. Het was dan ook wachten op de 2e treffer voor de thuisclub. Op slag van rust was het Kas Valk die het veld moest verlaten door een bloedneus. Teun Jansen kwam voor hem in de plaats. De aanval die hierop volgde was het 2-0 door een individuele actie van Dany Lankveld aan de linkerkant, hij speelde menig man het bos in en schoot binnen in de korte hoek. Rust 2-0

In de rust werd er vooral besproken dat het erg goed ging! Ga vooral zo door, hou nog iets meer rust als je de bal hebt en blijf vel in de duels. We moeten dadelijk gelijk weer scherp beginnen want MVR komt heel anders de kleedkamer uit als dat ze de eerste helft gespeeld hebben. Hier moeten we op voorbereid zijn.

De 2e helft begon MVR wel iets beter aan de wedstrijd, dit leidde niet tot grote kansen voor de ploeg uit ‘s Heerenberg. De 2e helft werd er goed gecombineerd door VVG’25 en er kwamen volop kansen. We begonnen weer goed, 10 minuten na rust was het weer Dany Lankveld die de bal in een reactie achter de keeper schoot. De bal kwam wat gelukkig voor zijn voeten maar die kans moet je Dany niet geven. Na de 3-0 kwam er wat frustratie aan de kant van MVR, er volgende 2 gele kaarten na 2 forse overtredingen. Hier kon de scheidsrechter ook niet omheen, dit veranderde de situatie op het veld zelfs op een gegeven moment 11 tegen 9, hierdoor verwacht je dat het makkelijker voetballen word. Dit was echter niet zo, VVG’25 had weinig de bal en raakte snel in paniek. Met zoveel ruimte op het veld moet je meer de bal rond laten gaan. Er werden nog wel veel kansen gecreëerd maar niet meer gescoord! Dit was zonde want het kampioenschap kan wel eens op doelsaldo bepaald worden.

Kortom: Een hele goede wedstrijd aan de kant van VVG’25 en verdienstelijk met 3-0 gewonnen van MVR. Hierdoor is promotie naar de 1e klasse sowieso een feit. Na de winterstop zullen we dus een niveau hoger gaan spelen. Dit is goed voor de spelers om zich door te ontwikkelen en meer weerstand te krijgen tijdens de wedstrijden.

Volgende week zaterdag speelt VVG’25 uit tegen FC Winterswijk JO15-3 om 10:45 in Winterswijk! Dit kun je een echte kampioenskraker noemen. Bij winst is VVG’25 waarschijnlijk kampioen. MVR mag dan namelijk niet winnen met 6 doelpunten verschil thuis tegen FC Zutphen. Dit is overigens ook nog afhankelijk van het resultaat van van ons. Bij winst van Winterswijk, kan Winterswijk nog kampioen worden als ze hun laatste wedstrijd ook weten te winnen.