VVG’25 JO9-1 blijft maar winnen en pakt zo het kampioenschap in de hoofdklasse!

16 december 2023 te Gaanderen:
VVG’25 JO9-1 – ZZC’20 JO9-1
Woensdag was de spanning voor vandaag al te zien tijdens het trainen. Vandaag ging het om de spreekwoordelijke knikkers.
De dag waar elke voetballer van droomt, de dag dat je met het team kampioen kan worden. Vandaag was dit ook het geval voor de blauw-witte talenten van VVG’25 JO9-1. Gelijkspel was voldoende voor de blauw-witte. Het team dat in de vorige fase het kampioenschap pakte in de 1ste klasse en nu zelfs voor het kampioenschap speelt in de hoofdklasse.
Voor de wedstrijd werd duidelijk dat trainer Rick en leiders Danny en Sarieke de beschikking hadden over een voltallige selectie. Alle spelers waren weer wedstrijdfit. Vooraf was er nog een korte bespreking in de kleedkamer en vanuit daar werd het veld betreden voor de warming-up. Na wat oefeningen onder leiding van Sarieke was het tijd om keeper Finn warm te schieten.
Na een goede warming-up van zo’n tien minuten was het tijd om klaar te gaan staan voor de aftrap. Danny had de fluit weer mooi opgepoetst en dit wilde hij laten weten ook.
De wedstrijd ging van start met een sterk fluitsignaal!
De thuisploeg begon de wedstrijd perfect. Het was dan ook al na twee minuten 1-0.
Jaivy draaide met een mooie krul de corner ineens binnen. Keeper kwam er nog even aan met de vingertoppen maar dit was net niet genoeg.
Nog geen drie minuten later was het een ouderwets “EDJE” van de tegenstander dat er voor zorgde dat de voorsprong nog groter werd. (2-0)
De ploeg uit Gaanderen was op alle fronten beter en feller dan de tegenstander. Achterin en voorin werd er heerlijk gespeeld en bijna elk duel gewonnen.
Rond de elfde minuut werd het harde werken dan ook beloond door een mooie pass van Jaivy schoot Jaylynn de bal beheerst binnen. (3-0)
Het was voor het publiek weer ouderwets genieten, deze voetbaltrein is namelijk niet te stoppen.
Voor de eerste time-out werd het zelfs nog 4-0. Quinn kreeg de bal netjes aangespeeld en knalde de bal lekker de touwen in! (4-0)
Time-out
Snel wat tactische woorden en de verplichte wissels.
Vol vertrouwen en goede moed werd er begonnen aan het tweede deel van de eerste helft.
Als snel werd het duidelijk dat het heel anders ging dan in de eerste tien minuten.
Ballen kwamen niet aan duels werden door sommige vermeden en waren zoekende naar hun eigen positie in het veld. Mede hierdoor viel dan ook al snel de 4-1. (4-1)
De blauw-witte leken het gewoon even niet meer te hebben. De lijn was er totaal uit en dan is het wachten op nog een doelpunt. Die werd enkele minuten later dan ook gemaakt door de tegenstander.
(4-2)
Gelukkig hebben wij dan altijd nog onze vaste waarde onder de lat. Finn liet weer zien waarom alleen hij onder die lat hoort. Katachtig zoals alleen hij dat kan plukte hij de ballen uit de hoeken!
De thuisploeg snakte naar de rust.
Rust:
Kort naar binnen voor wat drinken en door!
Wissels bleven nog even uit en daarom waren het dezelfde zes spelers die het nu echt moesten laten zien.
Even leek het erop dat de goede weg weer was ingeslagen maar dit was van korte duur.
De uitploeg werd sterker en sterker.
Je kon aan alles voelen dat dit de verkeerde kant aan het opgaan was.
Het was dan ook vijf minuten later dat de 4-3 werd gescoord.
De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd en de tegenstander had door dat er wellicht meer te halen viel vandaag in Gaanderen. (4-3)
Het werd nog erger voor de blauw-witte een voorsprong van 4-0 werd totaal ter niet gedaan en de ploeg uit Zelhem kwam terug tot 4-4. (4-4)
Time-out
Het was aan Rick om nu zijn team weer op de rit te krijgen.
Dit was op dit moment geen makkelijk taak. Het leek erop dat hij minuten ervoor het plan al helemaal helder had.
Wissels werden direct doorgevoerd en de blauw-witte leeuwen en leeuwin kwamen weer ter velden zoals in de eerste tien minuten van de wedstrijd!
Strijders die maar een doel hadden vechten voor elke bal en op elke grasspriet.
Tegenstanders kregen geen ruimte voor aannames, overal werd bovenop gevlogen.
Er werd weer gevoetbald en iedereen wist weer hoe en waar er gelopen moest worden.
Zo zag je al snel dat er weer lijn in het team kwam. Ballen kwamen weer aan en kansjes werden weer gecreëerd.
De blauw-witte hadden genoeg aan gelijkspel om het kampioenschap veilig te stellen maar aan alles was te merken en te zien dat ze het zo niet wilde behalen.
In de laatste minuten van de wedstrijd werd het dan ook afgemaakt en beslist.
Jaylynn speelde met een bekeken pass Quinn vrij die op zijn beurt met een geweldige effect-bal de keeper wist te passeren!
Kort daarna was het ook einde wedstrijd en was het KAMPIOENSCHAP behaald!
Eindstand: 5-4
VVG’25 JO9-1 KAMPIOENEN in de hoofdklasse!
Woordje aan de spelertjes,
Jongens en meisje, gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap!
Wat jullie deze fase hebben laten zien, is echt uitzonderlijk!
Jullie hebben trainers van tegenstanders fan laten worden van jullie voetbal.
Trainers van De Graafschap hebben aangegeven ‘jullie hebben echt een goed team’.
Publiek van jullie tegenstanders gingen weg vol verbazing met wat ze hadden gezien.
Langs de lijn waren elke zaterdag superlatieven te horen over jullie.
Het amusementsgehalte was zeer hoog!
Dankjewel!
Informatie voor de harde kern:
Volgende week helaas geen wedstrijd.
Voor nu is op naar de feestdagen en het uiteinde van dit mooie voetbaljaar!
Namens heel JO9-1, trainers en leiders bedankt voor jullie support en alvast hele fijne dagen gewenst!
Hopelijk zien wij elkaar in goede gezondheid in het nieuwe jaar!