VVG’25 JO9-1 buigt 3-0 achterstand om in ruime overwinning!

9 september 2023 te Gaanderen:

SP Lochem JO9-2 VS VVG’25 JO9-1

Vandaag was het vroeg dag voor de selectie van JO9-1, ze mochten zich opmaken voor een ritje naar Lochem. Daar aangekomen werd al snel de kleedkamer opgezocht. Onder de vroege ochtendzon werd een goede warming-up gedaan. Rick, Dirk-Jan en Sarieke riepen nog eenmaal de gehele selectie bij elkaar voor een opbeurend woordje om daarna volop de strijd aan te gaan met de tegenstander.

De eerste paar minuten verliepen wat rommelig en dit resulteerde dan al snel in een tegendoelpunt. Maar de blauw-witte lieten het er niet bij zitten en gingen vol in de aanval, hierdoor kwam Jaylynn tot een goed schot die ze helaas gepakt zag worden door de keeper. De tegenstander leek nog niet helemaal bekend met het fenomeen in-dribbelen en dit op dezelfde plek te doen waar de bal is uitgegaan. Hierdoor viel, wat onnodig, de 2-0.

De kansjes kwamen er steeds meer via Quinn, Jaivy en Jaylynn… maar de bal wilde er maar niet in. Dan is het wachten… wachten op de oh zo oude wet… de wet van Murphy en zo keken de blauw-witte binnen het kwartier tegen een 3-0 achterstand aan.

Gelukkig was daar de time-out. Even weer de koppies bij elkaar, even weer elkaar aankijken. De woorden van Rick “Wij zijn veel beter en alleen wij verdienen het om te winnen hier vandaag” maakte grote indruk op de jonge talenten. Deze kwamen terug op het veld met maar één blik in de ogen, vanaf nu hebben jullie niks meer te vertellen hier op jullie eigen grond! De ene na de andere mooie aanval werd er opgebouwd van achteruit met Jesper en Duuk. Dit resulteerde dan ook al snel in een mooi doelpunt van Jaylynn. (3-1) Dit gaf automatisch nog meer strijdlust bij de blauw-witte waardoor het alleen nog maar wachten was op het tweede doelpunt en deze viel dan ook… het was wederom Jaylynn die goed door ging aan de zijkant
en de bal vanaf de achterlijn binnen wist te schieten. (3-2)

Dit was het moment dat het team uit Gaanderen het samba voetbal activeerde! De ene na de andere mooie actie werd er gemaakt door onze aanvallers Jaivy, James, Quinn en Jaylynn. Daarbij beschikte wij met Duuk en Jesper over twee professionele Italiaanse verdedigers. De Lochemse aanvallers waren compleet kansloos! Had ik het al gehad over onze keeper? Wat kan ik er over zeggen… Finn blijf a.u.b. jouw ontbijtritueel herhalen. De reddingen waren weer buitenaards! In de 17de minuut waren wij getuigen van iets heel moois, iets wat je normaal alleen maar ziet op de Engelse velden….kick en rush voetbal… laten wij met James nu net dit stukje in huis hebben. Vanaf achteruit ging hij voorbij alle verdedigers en plaatste hij de bal prachtig binnenkant paal in de lange hoek! Prachtig doelpunt! (3-3) JO9-1 SWINGT!

De talenten van JO9-1 lieten niks over van het team uit Lochem. Voor de rust kwam via Quinn ook nog de voorsprong op het bord! (3-4)

Rust:

De tweede helft begon precies hetzelfde als het einde van de eerste helft. Al snel kon de score op het bord gewijzigd worden in 3-5! Helemaal niets hielden ze heel van de tegenstanders…. Jaylynn wilde maar één ding en dat is zo snel mogelijk de 3-6 op het bord, geweldige pass op James zorgde ervoor dat laatst genoemde de bal mooi binnen kon schieten. (3-6) Heel even dacht het team uit Gaanderen een stap op de plaats te kunnen maken. Dit leverde de thuisploeg nog een doelpuntje op. (4-6) De laatste minuten van de wedstrijd zaten vol met mooie acties, aanvallen en verdedigers die er vol op klapte. Jaivy zag zijn geweldig schot net over gaan. Net voor het eind kwam Quinn vrij voor het doel op een meter of twintig en twijfelde geen moment! De bal werd door hem prachtig binnen geschoten en dit zorgde dan ook meteen voor de eindstand! (4-7)

Finn, Duuk, Jesper, Quinn, Jaylynn, James en Jaivy, jullie waren weer geweldig aan het voetballen! Gewerkt voor elkaar en gevochten als een TEAM! De volgende wedstrijd is weer op het heilige grond van Gaanderen! De tegenstander is dan FC Trias JO9-1. Wij spelen om 9:00 uur in “De Kuil”.