VVG’25 JO9-1 pakt wederom de overwinning in de hoofdklasse uit bij S.V. Longa’30!

18 november 2023 te Gaanderen:

S.V. Longa’30 JO9-1 – VVG’25 JO9-1

Zaterdagochtend vroeg uit de veren om weer lekker te voetballen met je vriendjes en vriendinnetjes!

Vandaag ging de wekker net wat eerder dan alle andere wedstrijden.

Er moest weer eens gestreden worden op de groene kunst mat in Lichtenvoorde.

Met de straatverlichting nog aan vertrok het team van VVG richting Longa’30.

Daar aangekomen werd de kleedkamer direct opgezocht voor de bespreking.

Gebrand en gefocust zoals altijd kwamen de boys & girl de kleedkamer uit om aan de warming-up te beginnen. Na enkele minuten goed warm te hebben gelopen en geschoten konden de jasjes uit.

Beide teams stonden klaar om te beginnen.

Vandaag begonnen we met de volgende spelers:

Trainer: Rick

Leider: Dirk-Jan

De scheids floot voor de eerste keer op de fluit en de wedstrijd was begonnen.

Net als vorige week begon het team uit Gaanderen wat onrustig en rommelig.

Ballen kwam niet lekker aan, spelers zette geen druk of liepen de tegenstander te makkelijk lopen.

Iets wat tegen de verhouding in kwamen de blauw-witte toch op oorsprong.

Een mooi schot van James over de keeper heen zorgde voor de 0-1.

De ploeg uit Lichtenvoorde was wakker en dit lieten ze dan ook meteen zien.

Vrij snel brachten ze de stand weer op gelijke hoogte. (1-1)

Over en weer waren er nog wel wat kansjes maar de stand bleef ongewijzigd tot aan de eerste time-out.

Time-out

De time-out leek nodig te zijn geweest, even kort de hoofden bij elkaar en door.

Kort na de time-out schoot Quinn de voorsprong weer op de borden. (1-2)

Toch bleef het allemaal wat rommelig qua voetbal en werd er veel te lief gevoetbald.

Duels werden vermeden of half ingegaan. Allemaal net niet zeg maar. Zoals elke voetballer weet, hier moet je doorheen en hopen op niet al te veel schade tot aan de rust.

Gelukkig had James zoiets van ‘ik waag het nog eens met een mooi schot’. De keeper zat er nog wel met de vingertoppen aan. Echter, dit was niet genoeg om de 1-3 op de borden te krijgen.

De ploeg uit Lichtenvoorde liet het er niet bij zitten en herpakte zich knap. Voor de rust wisten ze de stand weer op gelijke hoogte te brengen. (3-3)

Voor rust kwam er nog wel klein plaag stootje van het team uit Gaanderen. Quinn tikte netjes de 3-4 binnen.

Rust

Na de rust was het vooral Longa’30 aan het voetballen ging.

Mooie aanvallen van de ploeg uit Lichtenvoorde zorgen dan al snel voor de 4-4.

Kort daarna lagen ook al doelpunt nummer 5 en 6 in het netje.

VVG leek totaal de weg kwijt. (6-4)

Helaas kan je dan wachten op meer en dat gebeurde helaas ook. De 7-4 was een feit.

Net voor de tweede time-out prikte Jaivy nog net even de 7-5 op borden.

Time-out

De ploeg uit Gaanderen voetbalde als herboren.

Ze jaagde goed door op de tegenstander, speelde de bal nu wel lekker rond en bovenal geloofde er zelf ook weer in. Er heerste rust in het team. Uitgaan van eigen kunnen. En wat kunnen ze dan ook lekker voetballen met zijn allen.

Al snel werd het dan ook 7-6 via Quinn en werd het geloof dat er wat te halen was steeds meer!

Zou het dan toch kunnen en zou het team uit Gaanderen toch weer de wedstrijd geheel ombuigen….

Het antwoord kregen wij in de laatste 7 minuten van deze wedstrijd.

Toch was het eerst Longa die de voorsprong naar 8-6 wist te brengen.

Geen enkel moment zijn de koppie’s gaan hangen van de heren en dame uit Gaanderen.

De blauw-witte bleven strijden en lieten zien uit welk hout ze gesneden zijn. De aansluitingstreffer was nodig en snel want tijd begon langzamerhand te dringen.

Door mooi samenspel was het Jaylynn die de 8-7 binnen schoot.

Zou het dan toch… het antwoord kwam wederom van de voeten van Jaylynn.

Via een mooie pass tikte Jaylynn de bal beheerst langs de keeper. De gelijkmaker stond op de borden! (8-8)

Tot 2 minuten voor het eind bleef het spannend en voelde je aan alles dat ook de winnende nog in de lucht hing! Zou dan ook de winst nog mee gaan naar Gaanderen…….

Jazeker!!!!

Jaylynn werd op een meter of 20 netjes aangespeeld door Jaivy… de bal werd perfect aangenomen door Jaylynn en vol op de pantoffel genomen!

De bal vloog dan ook hard voorbij de keeper het net in!

GOALLLLLLLLLL VVG’25 ……  8-9!!!

Kort daarna was het dan ook tijd.

De volle winst mee terug naar Gaanderen!

Finn, Duuk, Jesper, James, Quinn, Jaylynn, Jaivy en Stijn, wat hebben jullie weer gevochten voor de overwinning.

Het begin was rommelig maar het einde des te mooier. Wat waren jullie de laatste tien minuten een team! En wat hebben jullie weer hard gewerkt met zijn allen. Het begin was rommelig maar het einde des te mooier. Wat waren jullie de laatste tien minuten een team! En wat hebben jullie weer hard gewerkt met zijn allen.