VVG’25 JO9-1 pakt wederom de winst, ditmaal met dubbele cijfers in de hoofdklasse!

25 november 2023 te Gaanderen:

VVG’25 JO9-1 – SJO AZSV – AD’69 JO9-1

Zaterdagochtend, deze keer een guur weertje. De talenten verzamelden zich allen om 8:30 uur in de kleedkamer. De meeste zijn al tot op het bot nat geregend. Dit deed ze allemaal niets, want het was weer tijd om de “wei” in te gaan! Vandaag was de tegenstander de SJO AZSV – AD’69 JO9-1. Gezien het weer werd de warming-up iets ingekort. Maar ondanks de flinke bui werd er zoals gewoon top warm gelopen. Nog even snel naar binnen voor een korte bespreking om vervolgens allemaal richting de aftrap te gaan.

Vandaag begonnen we met de volgende spelers:

Trainer: Rick

Leiders: Dirk-Jan en Danny (scheidsrechter)

Na het eerste fluitsignaal was het meteen VVG’25 die vol in de aanval ging.De ruimtes werden goed klein gehouden en alle spelers zaten kort op de man. De lijnen van het ‘echte’ voetbal waren goed te zien. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong door een mooi doelpunt van Jaivy. (1-0) Nog geen minuut later was het Finn die met een prachtige redding de voorsprong op de borden liet staan voor de blauw-witte. Twee minuten voor de eerste time-out schoot Jaylynn vanaf achterlijn de bal achter de keeper en dit zorgde voor de 2-0. (2-0)

Time-out

De bal was nog maar net aan het rollen en de 3-0 werd met een mooi schot beheerst achter de keeper geknald door Jaivy. (3-0) Nog geen minuut later was het alweer raak, Jaylynn legde de bal mooi klaar voor Mansour die op zijn beurt de bal netjes binnen schoot. (4-0) Af en toe was het de club uit Aalten die tot een aanval kwam, maar dan hebben wij natuurlijk daar onze boys in de verdediging. Jesper, Stijn en Duuk, wat waren ze goed bezig! En als de verdediging staat, dan kan je op alle fronten lekker voetballen. Dit gebeurde dan ook. Tiki-taka voetbal zoals nooit te voren. Heerlijk om naar te kijken. Mede door het lekkere samenspel werd Mansour bereikt en tikte zo netjes de bal voorbij de keeper. (5-0)

Tussen de doelpunten door werd het geweldig gevoetbald door de talenten van VVG’25 JO9-1. Er werd goed vrijgelopen en gezocht naar de één twee. Dit viel ook de trainer en de meegereisde supporters op van de club uit Aalten. De trainer, uitermate vriendelijke en sportieve kerel, gaf al vrij snel aan ‘dit worden dubbele cijfers’. ‘Dit team is een paar maatjes te groot voor ons’,’Jullie positiespel is echt geweldig’ ‘Wat een goede voetballers’ waren de superlatieven die werden uitgesproken. Net voor de rust kwam ook nog de 6-0 op de borden, Finn speelde met een mooie pass Jaivy vrij. Die op zijn beurt een prachtige sprint trok en de bal hard de touwen wist te knallen! (6-0)

Rust:

Rick had zijn team weer even kort toe gesproken en dit was ook te zien. Er werd meteen scherp begonnen door de blauw-witte! Nog koud op het veld en de 7-0 was een feit. Met een mooi schot over de keeper van Jaivy stond er een nieuwe stand op de borden. (7-0) De ploeg uit Aalten moet nagegeven worden dat ze bleven gaan en bleven voetballen. Dit werd dan ook beloond met een doelpunt. (7-1) Lang konden ze er niet van genieten van hun doelpunt. Daar was namelijk Jaylynn die zichzelf mooi vrij speelde en de bal hard voorbij de keeper in de touwen schoot. (8-1)

Time-out

Ondertussen was de trainer van de tegenstander een ware fan geworden van ons team. Bij elke mooie aanval en doelpunt werd er hard geklapt maar nog net niet gejuicht. Maar niet alleen aanvallen en doelpunten tellen, ook de verdedigers van ons stonden vandaag gelijk aan de grote en bikkel harde Italiaanse verdedigers van vroeger! Mooi om te zien dat iemand gewoon van het spelletje kan genieten ongeacht het team. Paar minuten laten kon hij weer klappen dit keer voor een goal van Quinn. Die hem beheerst binnen knalde. (9-1) Alle supporters en natuurlijk leiders en trainers konden een paar minuten later weer klappen. Dit keer was het Jaylynn die haar mannetje goed voorbij ging en de bal perfect klaar legde voor Jaivy die op zijn beurt prima binnen schoot. (10-1) J&J (Jaivy & Jaylynn) waren op dreef…. ook de 11-1 kwam van hun schoenen. Door een mooi schot op de paal van Jaylynn was het Jaivy die in de rebound de bal binnen tikte. (11-1) Wederom waren de superlatieven van alle kanten te horen! Dit moeten ze in het veld ook gehoord hebben, want er werd geweldig gevoetbald door alle spelers van de ploeg uit Gaanderen.

J&J moeten samen hebben gedacht: nog een laatste voorstelling samen en dan is het mooi geweest. Wederom was het Jaylynn die zichzelf knap vrij speelde en het overzicht behield. Met een mooie assist op Jaivy werd er door hem de 12-1 op het scorebord geknald! (12-1) De woorden van de trainer van de tegenstander: ‘zelden tot nooit zo’n goed samenspel en positiespel gezien op deze leeftijd!’. Nog net voor het fluitsignaal van onze scheidsrechter Danny wist Jaivy de eindstand op de borden te knallen! (13-1) Dit was dan ook meteen de laatste actie van de wedstrijd. Eindstand: 13-1 voor de blauw-witte talenten!

Woordje aan de spelers; Finn, Duuk, Jesper, Mansour, Quinn, Jaivy, Jaylynn en Stijn, wat hebben jullie geweldig gespeeld vandaag!

Finn, wat heb je weer laten zien dat alleen jij onder die lat hoort! Duuk, wat heb jij hard gewerkt en gevochten voor elke bal, super gedaan!

Jesper, onze man met longen als drie paarden, wat was ook jij goed vandaag!

Mansour, hard gewerkt en altijd een neusje voor de goal, geweldig!