VVG’25 JO9-1 wint eerste wedstrijd op eigen bodem!

2 september 2023 te Gaanderen:

VVG’25 JO9-1 VS Grol JO9-1

Vandaag was het zover, de jonge talenten van JO9-1 mochten na een lange zomerstop dan eindelijk weer de “wei” in. Op eigen grond moest er gestreden worden tegen de talenten van Grol. Dit team stond al in de boeken als een sterk team, daar ze vorige week gewonnen hebben van de Graafschap JO9. De voorgaande weken is er keihard gewerkt/getraind door spelers en trainers om de gehele selectie top fit te krijgen voor deze pot. Na een goede en serieuze warming-up was het tijd om nog even onze keeper Finn warm te schieten. Deze gaf na enkele minuten aan dat hij warm genoeg was, zo kon Rick nog even een korte bespreking houden, de opstelling doornemen en de neusjes dezelfde kant op zetten.

Opstelling voor vandaag:

Trainer: Rick
Leiders: Danny en Dirk-Jan

De eerste minuten was het vooral aftasten, kijken en zoeken. Al snel werd het duidelijk dat Grol een geduchte tegenstander was en ook in dit team genoeg voetbal zat. Het spel ging over en weer en beide keepers waren dan ook echt geweldig aan het keepen! Een van de eerste grote kansen kwam door goed samenspel zowel achterin als voorin… uiteindelijk kwam de bal bij Jaylynn, die een optie had om te schieten of de bal breed te leggen op Jaivy. Dit laatste gebeurde en Jaivy schoot de bal dan ook overtuigend op doel. Echter, beschikte Grol net als wij over een uitstekende keeper vandaag en deze wist de bal ook geweldig uit het doel te houden. Dit zorgde voor het wakkerschudden van de tegenstander die op hun beurt over gingen tot de aanval.

Maar vanmorgen bij het ontbijt had onze keeper Finn al beslist ‘vandaag bij mij geen doelpunten!’ De ene na de andere lekkere redding werd door hem gemaakt. Hierna volgende er een paar mooie aanvallen van onze kant met genoeg kansen via Quinn, Jaivy en James. In de eerste 10 minuten mocht de bal mocht er helaas niet in. Tijd voor een time-out. Even weer de koppies bij elkaar, korte uitleg van Rick, Dirk-Jan en Danny en door! De korte uitleg bracht Jesper op het idee om in de 12de minuut te denken ‘ik schiet die bal eens van 25 meter over de keeper heen’. Wat een geweldig mooi doelpunt van onze man achterin! Het eerste doelpunt van het seizoen was een feit en de voorsprong stond op het bord. (1-0)

De spanning bleef en over en weer werd er door iedereen keihard gewerkt. Jaivy wist nog een keer de lat te raken met een prachtig schot. Hierna volgde er een lange bal op James die hem goed mee nam maar hem helaas net niet wist te
scoren.

Rust:
Even tijd voor een bakkie ranja en de spanning van de eerste helft in de kleedkamer te laten. Ook voor de supporters (die er in groten getale waren) langs de kant even tijd om rustig een bakkie te pakken. Rick, Danny en Dirk-Jan zorgde ervoor dat de spelertjes weer tot op het bot gemotiveerd het veld op kwamen.

De tweede helft begon daardoor meteen goed, de eerste kansen kwamen er al snel, maar ook Grol had het geluk dat hun keeper dezelfde ontbijtrituelen hanteerde als onze keeper Finn. De ene naar de andere redding werd er gemaakt. Onze toppers lieten het er niet bij zitten en drukte goed door… onze verdedigers Stijn, Jesper en Duuk vochten voor elke bal…zodat er telkens weer gebouwd kon worden aan een aanval. Dit resulteerde in paar goede schoten op doel van onze aanvallers Quinn, James, Jaivy en Jaylynn. Alleen Grol dacht wat VVG kan, dat kunnen we ook en ook daar kwamen de kansjes. Deze werden katachtig gestopt door onze keeper Finn.

Al met al bleef het 1-0 voor de blauw-witte op eigen grond en is de eerste overwinning in het nieuwe seizoen voor VVG’25 JO9-1 een feit! Finn, Duuk, Jesper, Stijn, Quinn, Jaylynn, James en Jaivy, jullie hebben het erg goed gedaan en op naar
de volgende wedstrijd! Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 9 september op Sportpark De Elze in Lochem op het ooh zo beroemde veldje nummer 4!

De blauw-witte talenten strijden dan tegen de toppers van SP Lochem JO9-2. Dit betekent automatisch vroeg uit de veren want om 8:30 uur volgt de aftrap. Extra informatie voor de supporters: ook hier is de koffie overheerlijk en wees dus van harte welkom!

* Namens JO9-1 feliciteren wij ook JO9-2 met hun verdiende overwinning! *