VVG’25 kent een prima competitiestart in de uitwedstrijd tegen S.V. Dinxperlo

Op de eerste echte herfstdag van het jaar staat de seizoensouverture in de vierde klasse C op het programma: S.V. Dinxperlo – VVG’25. Na een prima voorbereiding is dit voor de blauw-witten een mooie graadmeter tegen een club waar VVG het traditiegetrouw vaak lastig tegen heeft.

Op een hobbelig en glad veld wordt de wedstrijd in gang gezet door de thuisploeg. VVG’25 begint fel aan het duel en zet waar mogelijk de Dinxperlose verdediging vroeg onder druk. Dit resulteert na enkele minuten al in de eerste grote kans. Een te korte terugspeelbal wordt door Ramon Pastoor goed onderschept. Pastoor omspeelt de keeper, maar zijn inzet is net niet hard genoeg en kan zodoende van de lijn worden gehaald. VVG heeft in de openingsfase het betere van het spel en creëert daarin enkele prima kansen die helaas geen doelpunt opleveren. De thuisploeg krijgt halverwege de eerste helft ook een grote kans. Nadat de bal niet goed wordt weggewerkt door de Gaanderense defensie schiet aanvoerder Ramon Radstaak de bal onderin de hoek. Doelman Jimmy van Santen pareert deze inzet echter prima. In de rebound wordt de bal nog op de buitenkant van de paal geschoten. Hier komt VVG’25 goed weg. Na dit schrik moment pakt VVG de draad weer op. Aan de linkerkant van het veld zet Yannis Megens goed door en legt de bal prima af op de meegelopen Dyon Bouwman. Het schot van Bouwman slaat via de binnenkant van de paal in het doel van Dinxperlo, 0-1! In het restant van de eerste helft krijgt VVG’25 nog een aantal kansen. Nino Monasso legt een hoekschop slim terug op Falko Wielers. Helaas voor Wielers wordt de bal nog aangeraakt en gaat zijn inzet daardoor naast het doel. Zodoende wordt er met een 0-1 tussenstand gerust.

De tweede helft begint VVG ongeconcentreerd. Dit resulteert in enkele aanvallen van S.V. Dinxperlo, maar dit leidt niet tot hele grote kansen. Na een kleine tien minuten in de tweede helft nemen de blauw-witten het initiatief over. Ondanks het slechte veld levert het veldspel van VVG’25 enkele prima aanvallen op. Rond de 70e minuut mag aanvoerder Nick Schoenaker aanleggen voor een vrijetrap halverwege de helft van Dinxperlo. Deze vrije trap wordt prima genomen en Dyon Bouwman hoeft er alleen maar tegen aan te lopen om zo zijn tweede van deze middag te laten noteren, 0-2! Bij deze twee doelpunten blijft het echter niet. Nog geen vijf minuten later wordt er aan de linkerkant een prima combinatie opgezet door Wielers en Yannis Megens. Die laatste levert met zijn linkerbeen een prima voorzet af. De mee opgekomen Schoenaker denkt niet na en schiet de bal in één keer diagonaal onderin de hoek, 0-3! In het laatste kwartier komen bij VVG’25 Luuk Tibben, Roel Veldkamp en Nick Veldkamp nog in het veld. In het restant van de wedstrijd gaat Dinxperlo opportunistischer voetballen wat resulteert in veel ruimte achter hun defensie. Hierdoor krijgt VVG’25 nog enkele kansen en krijgt het de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen. Deze kansen worden echter niet verzilvert. De uitstekend fluitende arbiter Muller maakt bij een 0-3 stand een eind aan de wedstrijd.

De mannen van debuterend hoofdtrainer Lars Krabbenborg kunnen terugkijken op een prima competitiestart en pakken met deze overwinning meteen de koppositie in de vierde klasse C. Aanstaande dinsdag wordt er alweer gevoetbald door de blauw-witten. Dan staat de thuiswedstrijd in de Achterhoek Cup tegen S.V. Halle op het programma. Zondag 30 september staat de eerste competitiewedstrijd op Sportpark de Pol gepland. VVG’25 treed dan om 14:00 uur aan tegen MEC. Alle meegereisde supporters bedankt voor uw steun en hopelijk tot dinsdag of anders volgende week zondag!