VVG’25 klopt VVO en weet weer wat winnen is

3 weken geleden was het dat VVG tegen OBW haar eerste competitienederlaag van het seizoen leed. Carnaval en een inhaalweekend, waarin door VVG niet gespeeld werd, waren redenen voor de nodige rust. Zo duurde het even voordat de blauwwitten kans kregen zich te revancheren voor de teleurstellende wedstrijd in Zevenaar.

Het team van trainer Lars Krabbenborg moest op deze natte zondagmiddag zien af te rekenen met VVO uit Velp. De geel-zwarten waren gezien de 6 wedstrijden op rij zonder nederlaag bezig aan een sterke reeks, waardoor van onderschatting geen sprake mocht zijn. In de beginfase van de wedstrijd leken beide ploegen ietwat af te wachten waardoor van echte kansen nog geen sprake was. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg VVG steeds meer druk op de Velpse verdediging en volgden de corners zich in rap tempo op. Uiteindelijk weet Ramon Pastoor daarvan te profiteren en kopt de bal gedecideerd in de lange hoek [1-0].

Na de goal volgen er gevaarlijke momenten voor beide doelen. Zo kan Bart Leuverink net niet binnen tikken na een goede actie van Yannis Megens, en weet VVG kansrijke aanvallen niet goed uit te spelen waardoor een tweede doelpunt uitblijft. Aan de andere kant is VVO gevaarlijk met afstandsschoten, waarvan er 1 via de lat voor de voeten van een Velpse aanvaller beland. Die weet de bal het doel in te werken, echter vanuit buitenspel positie waardoor de goal vanzelfsprekend afgekeurd wordt. Zo wordt er gerust met een 1-0 tussenstand in het voordeel van de Gaandernaren.

Na de rust tracht VVO de verdedigende stellingen meer te verlaten en naar voren te spelen. Een aantal waarschuwingsschoten worden gelost alvorens een kwartier voor tijd de gelijkmaker uit wederom een corner valt [1-1]. VVG laat zich in tussentijd ook niet ongezien en krijgt een aantal kansen. Vrijwel direct na de gelijkmaker zijn de blauw-witten gelukkig als Yoni Bouwman de 2-1 op het scorebord weet te zetten [2-1]. Het verzet van VVO is definitief gebroken wanneer Yannis Megens enkele minuten later na een goede individuele actie de marche vergroot [3-1]. In de slotseconden volgt er nog een grote kans op een grotere overwinning, echter wordt VVO dit leed bespaard.

Al met al een prima overwinning tegen een lastige tegenstander. Concurrent OBW heeft ook gewonnen waardoor VVG op de 2e plek van de ranglijst blijft staan. Echter heeft het team uit Gaanderen nog 2 wedstrijden tegoed waardoor bij een reeks overwinningen de koppositie weer heroverd kan worden.

Bedankt voor uw steun deze dag en we hopen u aankomende zondag 15 maart wederom te zien in Laren, waar VVG zal aantreden tegen V.V. Witkampers.