Nieuws

VVG’25 komt niet verder dan 0-0 tegen FC Trias

Na de afgelasting van vorige week tegen V.V. Montferland stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Na de midweekse bekerwedstrijd tegen DSVB (uit Deurningen), wat resulteerde in een 0-1 overwinning, komt nu FC Trias op bezoek in Gaanderen.

 

VVG’25 begon goed aan het treffen met de Winterswijkers. Monasso krijgt in de openingsfase al een dot van een kans, helaas komt Monasso als verliezer uit de strijd in de één tegen één met de sterk spelende doelman van FC Trias. Na deze uitgelezen mogelijkheid krijgt FC Trias meer grip op de wedstrijd. Het staat compact en geeft nauwelijks ruimte weg. Dit resulteert in een soort van ‘kick and rush’ aan beide kanten. Beide teams proberen met de lange bal ruimte achter de vijandelijke defensie te zoeken, maar dit lukt zelden. In het restant van de eerste helft krijgen ook de gasten enkele grote kansen. De eerste doelpoging van FC Trias gaat nog over het doel van Van Santen. Niet veel later is de situatie een stuk dreigender. Van Santen bokst een poeier van afstand knap uit het doel. De rebound spat gelukkig uiteen op het houtwerk. De ruststand is dan ook 0-0.

 

De tweede helft kent eenzelfde spelbeeld. Zowel VVG’25 als FC Trias probeert een opening te vinden in de compacte stellingen, maar wederom zonder veel resultaat. Naarmate de wedstrijd vordert neemt de spanning toe. Het wordt onrustiger in het veld en ook de scheidsrechter van dienst gaat mee in deze onrust. Enkele malen wazig, laat en verkeerd fluiten maken de situatie er niet beter op. In het vervolg van de wedstrijd zijn er enkele speldenprikjes aan weerszijden zonder dat het resulteert in hele grote kansen. Het slotakkoord had voor Y. Megens kunnen zijn. Na een prima passeeractie stuit ook Y. Megens op de sluitpost van FC Trias. Hierdoor blijft de brilstand gehandhaafd, 0-0.

 

Gezien het spelbeeld van de wedstrijd is een gelijkspel een terechte uitslag. Zowel FC Trias en VVG’25 hebben de mogelijkheid gehad om tot scoren te komen, maar zonder resultaat. Gelukkig voor de Gaanderenaren verspeelde naaste belager OBW ook punten. Hierdoor blijft VVG’25 aan kop in 3C. De blauw-witten hebben nog geen winterstop. Aanstaande zondag dient er nog een uitwedstrijd gespeeld te worden tegen V.V. Montferland.

 

 

HET LAATSTE NIEUWS

Van Zaalvoetbal naar Futsal

31 maart 2024

Verslag Varsseveld – VVG ’25

28 maart 2024

VVG ’25 1 Heren wint de kraker bij SC Varsseveld!

24 maart 2024

Voetballen bij De Graafschap in de meivakantie?

23 maart 2024