VVG’25 loopt tegen eerste puntverlies aan

Na de eclatante overwinning van een week eerder op MEC (1-8) stond er wederom een uitwedstrijd op het programma. VVG’25 moest het opnemen tegen KSH in Harreveld. Helaas was de grasmat niet zo lekker als het weer deze dag. Bij de elf van Lars Krabbenborg was één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dyon Bouwman zit met een blessure in de lappenmand en voor hem in de plaats speelde Roy Liebrand.

VVG’25 begon redelijk aan de wedstrijd en had in de eerste paar minuten het overwicht, hetgeen resulteerde in een kleine kans voor Alexander Megens. Echter, uit het niets ging KSH met de voorsprong aan de haal. Een vrije trap werd de vijf meter in geslingerd en doelman Daan de Kater verkeek zich op deze bal waardoor het plots 1-0 stond. Niet veel later keek de koploper tegen een 2-0 achterstand aan. Wederom een vrije trap die doel trof. Ditmaal belandde de bal in de winkelhaak van het Gaanderense doel. VVG’25 was zoekende en had het zichtbaar moeilijk met de hardwerkende Harrevelders. In het verloop van de eerste helft trokken de blauw-witten het initiatief wel steeds meer naar zich toe. Met enkele kleine kansen als gevolg. Een vrije trap werd prima gekeerd door de doelman van KSH en A. Megens prutste in een scrimmage de bal maar net naast. Helaas was goed voetbal deze wedstrijd vrijwel onmogelijk. De scheidsrechter vond het een groot gedeelte van de wedstrijd nodig bij bijna elk lichamelijk contact op zijn fluit te blazen en KSH had met een vroege voorsprong vanzelfsprekend alle tijd bij de doeltrappen en ingooien. Met een 2-0 achterstond zocht VVG’25 de kleedkamer op.

In de rust werd aangegeven dat de wedstrijd nog niet verloren was en er alles aangelegen was om terug in de wedstrijd te komen. De tweede helft was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Harreveld. Echter, grote uitgespeelde kansen waren schaars voor VVG’25. KSH verdedigde compact en de blauw-witten hadden moeite om door te dringen tot het Harreveldse doel. Na ruim één uur te hebben gespeeld werd er aanvallend gewisseld. Yoni Bouwman en Roy Liebrand werden naar de kant gehaald en Patrick Pastoor en Roel Veldkamp kwamen voorin erbij. Een kwartier voor tijd viel alsnog de aansluitingstreffer. Na een prima actie van Yannis Megens legde hij de bal breed op Patrick Pastoor. P. Pastoor kon de bal eenvoudig binnenschuiven en bracht hiermee de stand op 2-1. Nog geen vijf minuten later was het alweer bijna raak voor de blauw-witten. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase kreeg KSH nog zeker wel drie uitgelezen kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Gelukkig voor VVG’25 keerde De Kater al deze pogingen prima! In de blessuretijd werd er niet meer gescoord en daardoor was het eerste puntverlies een feit.

Door een vroege achterstand en een compact en sterk verdedigend KSH hadden de blauw-witten het vandaag moeilijk in Harreveld. Het duurde te lang voordat bij iedereen van VVG”25 het besef was ingedaald dat deze wedstrijd wat anders vraagt dan normaal. Helaas kon de vroege achterstand niet meer worden omgebogen. Om dit verslag toch met een positieve noot te eindigen kunnen wij verwijzen naar de ranglijst. VVG’25 staat nog steeds bovenaan met een voorsprong van negen punten op de nummer twee.

Dinsdag wacht alweer een herkansing in de uitwedstrijd voor de Achterhoek Cup tegen DVC’26. Het aankomende weekend is het eerste elftal vrij i.v.m. carnaval.