VVG’25 maakt gehakt van MEC

Na de goede overwinning op het altijd lastig te bespelen ‘Dinxperlo’, volgde de eerste thuiswedstrijd van het seizen 2018-2019. Gezien de voetballende kwaliteiten in het eerste team van VVG’25, moet het kunstgras in Gaanderen dit seizoen voordeel bieden. Echter, MEC als eerste tegenstander, betekende niet dat de ploeg van trainer Krabbenborg direct zekerheid had op de overwinning. MEC bleek al jaren een lastige opponent voor de blauw-witten.

Nino Monasso bleek niet fit genoeg te zijn om aan de aftrap te verschijnen en werd vervangen voor de veelbelovende Roel Veldkamp. De andere 10 posities werden in tact gelaten door trainer Lars. Al na 5 minuten was het raak voor de ploeg uit Gaanderen. Veldkamp liet direct zien waarom hij in de basis was gestart en schoof beheerst de 1-0 binnen. Helaas kon er niet lang van de voorsprong worden genoten. Na meermaals balverlies wist MEC wel raad met het buitenkansje en scoorde de 1-1 via de onderkant van de lat. In de 20e minuut liet linksback Falko de fans weer juichen door een indirecte vrije trap (terugspeelbal) hard, maar zuiver binnen te schieten. Het verzet van MEC bleek nog niet gebroken, want vanuit een vrije trap wist aanvoerder Berenschot knap binnen te schieten. Gelukkig stelde VVG’25 wel voor rust nog orde op zaken doordat Roel zijn tweede van de middag maakte en Nick Schoenaker de eerste penalty van het seizoen wist te verzilveren.

Na rust bleef het eenrichtingsverkeer. De Gaanderense defensie kwam nog maar nauwelijks onder druk te staan en na de snelle 5-2 en 6-2 van Dyon en Roel (jawel, een hattrick), was de wedstrijd gespeeld. Ook Ramon en invaller Jesse kwamen nog op het scorebord te staan en bepaalden de eindstand op maar liefst 8-2. Een prima overwinning welke perspectief biedt voor de rest van het seizoen.