VVG’25 met 9 uit 3 naar de derby tegen Terborg!

Donderdagavond 4 oktober 2018 stond de 3e competitie wedstrijd van het seizoen op het programma tegen ‘t Peeske uit Beek. Deze ploeg was net zo als de Gaanderense trots de competitie zeer goed begonnen. Beide ploegen stonden op het maximale aantal punten uit 2 wedstrijden en we konden dus ook al gelijk spreken van een belangrijke wedstrijd waarbij de koppositie verdeeld zou worden. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op zondag maar vanwege de festiviteiten bij de radstake werd de wedstrijd in goed overleg verplaatst. De Gaanderense ploeg gaat zich namelijk hijsen in lederhosen voor de oktoberfesten.

Er waren geen wijzigingen in de opstelling bij de blauw witten en zo kon er om 20:00 uur afgetrapt worden op sportpark de Pol. Het sportpark was druk bezet met supporters van beide ploegen. De ideale omstandigheden om een goede pot voetbal op de mat te leggen.

VVG’25 begon sterk aan de wedstrijd, de bal werd goed op de grond gehouden. Dit is wat we juist moeten doen, via de combinatie de bal achter de laatste linie proberen te leggen. We creëerden druk op de goal van het ‘t Peeske en in de 8e minuut was het Yannis Megens die net iets eerder bij de bal was als de verdediger van de uitploeg, hierdoor werd hij onderuit gehaald. Penalty VVG’25, Falko Wielers wist dit buitenkansje te benutten 1-0. Het voetbal bleef vrij goed, de ploeg uit Beek kon alleen gevaarlijk worden uit balverlies van ons. Zo had de linksbuiten 2 keer alleen voor de keeper kunnen staan bij een goede aanname en/of pass, dit gebeurde echter niet. In minuut 26 was het een fantastische pass van Yannis Megens vanaf de zijkant op Dyon Bouwman die binnen kon schieten. Echter wist de keeper deze bal te pakken maar in de rebound was het Ramon Pastoor die tekende voor 2-0. VVG’25 wist nog een aantal keer gevaarlijk te worden, door uit ballen die achter de defensie van de tegenstander werden gelegd. Zo had Ramon Pastoor met een beetje geluk ook zijn 2e van de avond kunnen maken. In de 36e minuut was het dezelfde Ramon Pastoor die aan de rechterkant werd weggestuurd. Hij wachtte op het goeie moment om een voorzet te geven en Alexander Megens tikte de 3-0 binnen.

Er was niks aan de hand voor VVG’25, wel werd er gewaarschuwd dat we geen onnodige vrije trappen moesten weggeven en vooral het 1e kwartier door moesten komen zonder tegendoelpunten. Precies zoals verteld werd door trainer Krabbenborg gebeurde de 2e helft. We startten niet goed en gaven aan de linkerkant van het veld een vrije trap weg die in werd gekopt door ‘t Peeske. Niet veel later was het weer ‘t Peeske die profiteerde van het niet goed wegwerken van de bal. De bal werd teruggelegd op een inkomende middenvelder en die wist hem achter goalie Jimmy van Santen te schieten. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijke avond voor de Gaanderense ploeg ging worden. Na de 3-2 kwamen we weer iets beter in de wedstrijd, de fase van onnodig balverlies was voorbij en we zochten de combinaties weer over de grond. Dit leidde ook tot een van de weinige kansen in de 2e helft. Invaller Jesse Pruis was sterk aan de bal en zag de inkomen lopende Dyon Bouwman op randje 16. Dyon wist met zijn ‘chocoladebeen’ de bevrijdende 4-2 tegen de touwen te schieten. De ontlading was groot, want we wisten met zijn allen dat we dit niet meer weg gingen geven. In de slotfase ging het spel over en weer maar dit kwam niet tot echte kansen.

Eindstand 4-2, VVG’25 kan terugkijken op een fantastisch begin van de competitie. Met de maximale score richting de derby tegen Terborg dit was vanaf Dinxperlo uit al het doel. Nu moeten we deze lijn doortrekken in de wedstrijd tegen buurman Terborg.

Let op: Zaterdag 13 oktober om 16:00 trappen we af voor één van de mooiste wedstrijden in het amateurvoetbal, Komt allen om de blauw witten naar de overwinning te schreeuwen!

Tot volgende week zaterdag op sportpark de Paasberg!