VVG’25 pakt verdiende drie punten in Zevenaar

Zondag 27 november speelden VVG’25 haar derde competitiewedstrijd van november. De drie punten zijn hard nodig om weg te komen bij de onderste regionen. Dan moet er eerst gewonnen worden op een regenachtige zondag in Zevenaar tegen OBW.

Al vroeg in de wedstijd wordt duidelijk dat OBW de posities anders heeft bezet dan van tevoren was ingeschat. De mannen uit Gaanderen pakken dit goed op en raken hier niet van onder de indruk. Het balbezit in de eerste minuten van de wedstrijd is voor VVG. Na een tweetal goeie kansen en een gevaarlijke corner is het Nino Monasso die de bal aangespeeld krijgt van Ramon Roelofsen na een fantastische balverovering. Nino zet de dribbel in, zet vier man van OBW te kijk en schiet de bal fenomenaal in de rechterbovenhoek! Een verdiende 0-1 voor de uitploeg in de 19e minuut.

Echter heeft de ploeg uit Gaanderen niet lang kunnen genieten van haar voorsprong. In de 23e minuut is het de OBW die via de rechterkant van het veld een vermeende buitenspelgoal tegen de touwen schiet. De vlag gaat omhoog maar hier wil scheidrechters Wiggers niks van weten. De stand is weer gelijk, 1-1.

Direct na de aftrap gaan de mannen uit Gaanderen de aanval in. Er is vertrouwen. Een corner wordt weggegeven en de lange mannen gaan weer mee naar voren en dit betaalt uit. Een hoge bal op de vijf meter wordt slecht weggewerkt door de keeper van OBW. De bal komt voor de voeten van Yoni Bouwman die de bal van dichtbij tegen de touwen schiet! Drie goals in acht minuten. Het staat 1-2 wanneer er gefloten wordt voor het rustsignaal.

De tweede helft is van start. Weer is het de uitploeg met de eerste mega kans. De in de rust ingebrachte Ramon Pastoor krijgt de bal voor de voeten maar krijgt net niet lekker de voet tegen de bal. In de minuten hierna gaat het tempo omlaag in de wedstrijd. Hierdoor krijgt OBW een tweetal kleine kansen. Er komt weer leven in de wedstrijd wanneer Ramon Pastoor een lastig aangespeelde bal knap controleert, over de tegenstander wipt en zo Patrick Pastoor assist bij het inschuiven van de 1-3!

De thuisploeg moet nu gaan komen. En dat doet de ploeg ook. De verdediging van VVG ligt tien minuten voor tijd volledig open. Een bal achter de verdediging wordt meegenomen door de aanvaller van OBW die de bal langs doelman Damen tikt. Een overduidelijke scoringskans wordt de nummer negentien van OBW ontnomen door een van achter inkomende Bouwman. Penalty in de 80e minuut voor OBW die knap wordt benut. De stand is 2-3.

Het is zaak om de voorsprong van 2-3 vast te houden de laatste tien minuten. De thuisploeg die een achterstand moet wegwerken lijkt hier niet meer toe in staat te zijn. De uitploeg oogt fitter de laatste minuten en weet zichzelf in een uiteindelijk onnodig spannende wedstrijd de winst over de streep te trekken! VVG’25 boekt haar derde overwinning van november.

Volgende week staat de eerste wedstrijd van december op het programma. Op zondag vier december komt Spero op bezoek in Gaanderen. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Pol.