VVG’25 speelt haar eerste wedstrijd in 2de klasse I OOST gelijk tegen SC Varsseveld.

Afgelopen zondag was het zover, de eerste competitiewedstrijd van VVG’25 1 in 2de klasse I. Nadat het competitievoetbal ruim zeven maanden door COVID19 heeft stil gelegen, werd er om 14.00 afgetrapt tegen SC Varsseveld. Met een groot bezoekers aantal en een aangename temperatuur beloofde het een leuke wedstrijd te worden.

SC Varsseveld begon sterker aan de wedstrijd en dit resulteerde in meer balbezit. Echter bleven de echte ‘grote’ kansen uit. In ’25 was daar de eerste grote kans voor SC Varsseveld. Na het ongelukkig uitglijden van P. Pastoor kon Varsseveld aanvaller Jorrit Haverkamp de 0-1 op het scoreboard zetten. VVG’25 knokte zich echter gedurende de eerste helft terug en kreeg meer vat op de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat VVG’25 aanvaller Y. Megens via een afstandsschot de stand net voor rust op gelijke hoogte kon brengen 1-1.

Het spelbeeld in de tweede helft was ten opzichte van de eerste helft gewijzigd. VVG’25 was vele malen beter gaan voetballen en dit resulteerde in enkele kleine kansen. Het was dan ook een zware domper toen arbiter Kok ervoor koos om SC Varsseveld een vrije trap toe te kennen op de rand van de 16 meter wegens hands van J. van Santen. Een dubieuze beslissing, want J. van Santen stond met zijn maatje 43 gewoon nog op de wit gelikte 16-meter lijn. SC Varsseveld speler J. Hoppema schoot deze vrijetrap geplaatst rechtsonder in de hoek 1-2. VVG’25 toonde veerkracht en het duurde niet lang voordat de stand weer op gelijke hoogte gebracht kon worden. Invaller R. Veldkamp had wederom een goede invalbeurt en wist door een scherpe voorzet captain N. Schoenaker te bereiken die koelbloedig kon binnen tikken, 2-2.

In de slotfase was VVG’25 heer en meester. Twee mooie schoten van R. Veldkamp en F.Wielers werden gepareerd door de keeper en schampte de lat. In de slotseconden van de wedstrijd hielp zelfs een goal niet aan de 3 punten voor VVG’25. De scheidsrechter gaf gehoor aan de zoveelste keer appelleren van SC Varsseveld en keurde een goal af die goed werd binnengekopt door Y. Bouwman, wegens hinderen van de keeper. Helaas voor VVG’25 zag de scheids niet dat een speler van SC Varsseveld zijn eigen keeper hinderde en zo liep de wedstrijd af op een gelijkspel.

VVG’25 1 speelt de eerste wedstrijd in 2de klasse I met 2-2 gelijk. Kijkend naar het wedstrijdbeeld had VVG’25 meer verdient. Voor volgende week zondag 14:00 uur staat er een uitwedstrijd tegen WSV op het programma. Wij hopen weer op uw steun.