Nieuws

VVG’25 speelt voor het eerst dit seizoen gelijk

Op een prachtige zondagmiddag traden de manschappen van trainer Krabbenborg aan tegen de oranjehemden uit Keijenburg. Hoewel de ploeg uit Gaanderen in prima vorm verkeerde, was het gewaarschuwd door het eerdere treffen met deze ploeg in Gaanderen. Na een knotsgek einde met goals aan beide zijden werden de drie punten ter nauwer nood over de streep getrokken. Keijenburgse Boys speelde vorig seizoen nog in de derde klasse C en is daarmee bezig aan een teleurstellend seizoen, maar al voorafgaand van de wedstrijd werd aangegeven dat van onderschatting geen sprake mocht zijn.

 

De verwachting dat de mannen uit Keijenburg erg verdedigend gepositioneerd zouden staan, kwam volledig uit. De elf van trainer Wolf Wannet stonden veelal op eigen helft en probeerden al strijdend de weg richting eigen goal af te schermen. Al snel bleek dat blauw-witten een lastige middag zouden krijgen. Hoewel er werd gefloreerd in balbezit, waren 100% kansen zeldzaam in het eerste bedrijf. Door het harde en hobbelige veld duurde het steeds iets te lang om de bal onder controle te krijgen, een afgemeten pass te geven of het spel te laten kantelen. Helaas ontbrak het bij de Gaanderense ploeg ook aan volledige pressie, waardoor Keijenburgse fouten te weinig af werden gedwongen. 0-0 was dan ook de ruststand.

 

Na rust probeerde VVG’25 de ban te breken door de 0-1 te maken. Enkele kansen volgden, vooral uit hoge voorzetten en cornerballen. Verder waren daar nog een schot van Monasso en een klutsbal van Yannis Megens. Helaas mochten deze pogingen niet baten en werd het gevoel steeds groter dat scoren vanmiddag niet ging lukken. Keijenburg probeerde in de tweede helft gebruik te maken van de ruimte achter de Gaanderense defensie, maar deze mogelijkheden werden al snel in de kiem gesmoord. Na ruim 90 minuten blies arbiter Brussen voor de laatste keer en werden er dus twee kostbare punten in Keijenburg achter gelaten.

 

Ondanks de winst van GWVV en Zeddam/Sint-Joris geniet het vlaggenschip van VVG’25 nog steeds van een ruime voorsprong van maar liefst 12 punten. Volgende week wacht KSH op sportpark de Pol. Het gelijkspel van deze zondag, het verlies eerder dit seizoen in Harreveld en het behalen van het ultieme doel moeten de mannen van trainer Krabbenborg voldoende motivatie geven om aankomende zondag weer 3 punten in de wacht te slepen.

 

We zien u aanstaande zondag graag in Gaanderen voor de wedstrijd VVG’25-KSH, afrap 14:00. Tot dan!

 

Uw verslaggever.

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024